Kuva: Hoivatilat

Oulun Satamatien Palvelukorttelin rakentaminen on käynnistynyt

Oulun Toppilansalmen kiinteistökehityshanke Satamatien Palvelukortteli toteutetaan 1950-luvun varastorakennukseen, josta on suojeltu sen hahmo ja tietyt tunnistettavat rakenteet. Rakennusluvan mukainen kokonaislaajuus on 10 600 kerrosneliötä.

Kuva: Hoivatilat

Oulun Satamatien Palvelukorttelin suunnittelussa ja toteuttamisessa ovat yhteistyössä Hoivatilat, Temotek ja PAVE Arkkitehdit. Ajatuksena on säilyttää Toppilansalmen ympäristössä kerrostuma, joka kertoo satama-ajan historiasta. Värityksen inspiraationa toimivat alueella olevat nosturit ja muu teollinen historia, joista on poimittu oranssia ja keltaista.

–Kaikki toimijat ovat sitoutuneet säilyttämään Satamatien konversiohankkeen arvomaailmaa maaliin asti. Suomessa ei esimerkkejä vastaavasta kohteista juuri ole, PAVE Arkkitehtien toimitusjohtaja Pave Mikkonen sanoo.

Palvelukorttelin Satamatien puoleiseen päätyyn tulee päivittäistavarakauppa ja lisäksi katutasoon on suunniteltu liiketilaa esimerkiksi kahvila- ja ravintolatoiminnalle. Palvelukorttelin länsipäätyyn tulee lasten päiväkoti. Palvelukortteliin tulee myös koirien päiväkoti.

– Yksikään ikäihminen ei halua olla yksinäinen, sairas ja eristäytynyt muista. Olemme kehittäneet uniikin Yhdessä-konseptin, jotta elämän viimeisillä metreillä asuminen vastaisi ikäihmisten toiveita. Yhdessä-konseptin mukainen palvelukortteli tarjoaa paljon virkkeellisyyttä ja yhteisöllisyyttä, korttelin hoivapalveluista vastaavan Norlandian maajohtaja Graziella Vartola toteaa.

Satamatien Palvelukortteli on Hoivatilojen ja Norlandian neljäs yhteinen korttelikohde. Norlandia Care tarjoaa Toppilansalmessa 90 paikkaa ympärivuorokautiseen palveluasumiseen ja 34 yhteisöllisen asumisen asuntoa.

Koko Palvelukorttelin rakentamisesta vastaava Temotek toteuttaa kohteeseen myös 14 omistusasuntoa.

Hoivatilat Oyj on päivä- ja hoivakotikiinteistöjen, palvelukortteleiden ja koulujen kehittäjä ja omistaja. Hoivatilat on osa belgialaista

Aedifica SA -konsernia.