Cabin Havsstrand on täysin muoviton ekopuutalo, jonka tyylissä on otettu vaikutteita viime vuosisadan puolivälistä. Kuva: Honkatalot / Hans Koistinen

Muoviton Cabin Havsstrand on asuntomessujen mallitalo

Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry:n tuomaristo on valinnut Vuoden mallitalon Loviisan Asuntomessuilta. Palkinnon sai kohde 12, Honkatalot Oy:n Cabin Havsstrand. 

Cabin Havsstrand on täysin muoviton ekopuutalo, jonka tyylissä on otettu vaikutteita viime vuosisadan puolivälistä. Kuva: Honkatalot / Hans Koistinen

RKL:n liittohallituksen puheenjohtaja Jukka Lintunen ja varapuheenjohtaja Jere Väisänen pitivät Havsstrandia hyvin toteutettuna kokonaisuutena, joka vastaa omistajan tarpeisiin ja messujen teemoihin.

– Havsstrandin arvoissa näkyy ekologisuus, ja tekniset ratkaisut ovat fiksuja, esimerkkeinä korkeat ovet ja suurten ikkunoiden sijoittelut.  Vaikka merinäkymät ja luonnonvalo tulvivat talon sisään, yksityisyys on säilynyt, Lintunen sanoo.

RKL:n mallitalon valintakriteereissä kiinnitettiin huomiota myös hankkeen ja urakoinnin onnistumiseen. Budjetissa oli varauduttu joustoihin.

– Budjetti oli ajan henkeen realistinen, ja sitä oli hallittu kiitettävästi, Väisänen toteaa.

Talon rakennuttivat Tiina-Josefiina ja Julius Merenranta.

– Emme olisi ikinä uskoneet, että meidän olisi mahdollista muuttaa omalle merenranta­tontille. Asuntomessu­alue rakentui niin upealle paikalle ja tonttien hinnoittelu oli houkutteleva, joten lähdimme uhkarohkeasti mukaan. Ammatti­taitoinen talo­toimittaja ja arkkitehti olivat suuressa roolissa, jotta hanke pystyttiin toteuttamaan laadukkaasti. Oma roolimme oli toimia projektin­johtajina, pariskunta kertoo. Cabin Havstrand on Honkatalojen muoviton 137 neliömetrin puutalo. Sen arkkitehti ja pääsuunnittelija on Jani Lahti PlusArkkitehdeilta.