Kuva: geoprime.betolar.com

Betolar mukana vastuullisen bisneksen kisassa

Betolar on yksi noin 80 finalistista lontoolaisen Reuters News & Median Events-yksikön järjestämässä Responsible Business Awards 2023 -kisassa. Kilpasarjoja on 14, ja Betolar kilpailee kahdessa: kestävän kehityksen tavoitteet ja tuoteinnovaatiot. Palkinto­seremonia on Lontoossa 1. marraskuuta.

Kuva: geoprime.betolar.com

Tänä kesänä valmistuivat vähä­hiilisten rakennus­tuotteiden teollisen mitta­kaavan testit ja julkistimme maailman vähä­päästöisimmät ontelo­laatat. Kehitämme innovatiivista ratkaisua myös kaivos­alan rakenteille sekä nykyisin jätteeksi päätyvien teollisuuden sivu­virtojen kierto­taloudelle. Kasvu­yrityksenä meille on tärkeää, että saamme kaupallisille ratkaisuillemme näkyvyyttä kansain­välisillä areenoilla, Betolarin kaupallinen johtaja Ville Voipio sanoo.

Kilpailun tuote­innovaatioiden kategoriassa on mukana Betolarin Geoprime-ratkaisu, joka korvaa sementin käytön betoni­tuotteissa joko osittain tai kokonaan.

– Kestävä rakentaminen on tärkeää. Arvioiden mukaan materiaalien osuus rakennusten kokonais­päästöistä on noin 40 %. Betolarin ratkaisu mahdollistaa betonin raaka-aineiden jopa 80 % pienemmät CO2-päästöt perinteisiin materiaaleihin verrattuna, Voipio toteaa.

Yrityksen kestävän kehityksen systemaattisia tavoitteita korostavassa kategoriassa mukana on Betolarin liike­toimintamalli: omien tehtaiden perustamisen sijaan Betolar toimii lisenssi­mallilla, joka sisältää räätälöidyn Geoprime-kaavan sekä sopivien sivu­virtojen hankinnan ja uuden materiaalin käyttöön­oton edellyttämän tuen. Vähä­päästöisen materiaalin käyttöön­otto ei vaadi betonin­valmistajilta merkittäviä investointeja tai muutoksia olemassa oleviin tiloihin tai laitteisiin, Betolar kertoo.

Responsible Business Awards 2023:n finalistien joukossa eri kategorioissa ovat muiden muassa General Motors, DHL, AstraZeneca, Microsoftin Unicef-yhteistyö, Klarna, United Airlines, Schneider Electric, Oracle, Pepsico, Danske Bank, Mastercard, Kellogg ja Turkin Coca-Cola.