Kuva: srvrussia.ru

SRV myi SRV Russian kyproslaiselle yhtiölle 

SRV on myynyt tytäryhtiönsä SRV Russia Oy:n osakekannan kyproslaiselle Geomare Investments Limited -kiinteistösijoitusyhtiölle 4 miljoonalla eurolla. SRV myi vuoden 2022 marraskuussa samalle ostajalle osuutensa Pietarissa olevasta Okhta Mall -kauppakeskuksesta.

Kuva: srvrussia.ru

Nyt tehtyyn kauppaan kuuluivat SRV Russian lisäksi SRV:n venäläiset tytär- ja osakkuusyhtiöt ja niiden omistuksessa olevat SRV:n tonttiomistukset Venäjällä sekä vähemmistöomistus Moskovan lähellä sijaitsevasta 4Daily -kauppakeskuksesta. Lisäksi SRV:n Venäjän liiketoiminnasta vastannut henkilöstö siirtyy kaupan mukana.

Toteutetun kaupan jälkeen SRV:n mukaan sen ainoa jäljellä oleva omaisuuserä Venäjällä on 50 prosentin omistus Pearl Plaza -kauppakeskuksesta Pietarissa. Kauppakeskuksen toinen omistaja on kiinalainen Shanghai Industrial Investment (Holdings) Co., Ltd. SRV kertoo jatkavansa kumppaninsa kanssa aktiivisesti neuvotteluja, joilla SRV tähtää omistuksensa myyntiin myös Pearl Plaza -kauppakeskuksesta.

SRV Russia Oy:n myyntihinta on noin 4 miljoonaa euroa. Myynnillä ei ole SRV:n mukaan vaikutusta sen operatiiviseen liikevoittoon.