Havainnekuva: Laakson LATU -arkkitehtiryhmä

Nordecilta päärakennuksen teräsrunko Laakson yhteissairaalaan

Laakson sairaala-alueelle rakennetaan kaksi uutta sairaala­rakennusta ja kaksi suojeltua sairaala­rakennusta perus­korjataan Helsingin kaupungin ja HUS:n käyttöön. Päätoteuttaja on SRV. Nordec osallistuu päärakennuksen teräs­rungon suunnittelun­ohjaukseen ja rungon suunnitteluun yhdessä SRV:n ja Unitas-suunnitteluryhmän eli AFRY:n ja A-Insinöörien kanssa.

Havainnekuva: Laakson LATU -arkkitehtiryhmä

Nordecin mukaan sen toimitussisällön laajuudeksi on alustavien suunnitelmien mukaan tulossa päärakennuksen teräs­rungon valmistaminen, toimittaminen ja asentaminen kohteessa sekä betoni­elementtien asennus­työt saumavaluineen ja IV-konehuoneen teräs­rungon toimittaminen ja asentaminen. Päärakennuksessa on 8 kerrosta, ja sen brutto­ala on yli 90 000 neliötä.

Suunnitelmat ja laajuus täsmentyvät erillisissä tilauksissa siirryttäessä kehitys­vaiheesta toteutus­vaiheeseen syksyllä 2023, Nordec toteaa. Tämän­hetkisten suunnitelmien mukaan Nordecin asennus­työt työmaalla käynnistyvät vuoden 2024 alussa.

Nordec Group Oyj on teräsrunko­rakenteiden ja julkisivu­ratkaisujen toimittajia Pohjoismaissa sekä Puolassa, Liettuassa, Tšekin tasavallassa ja Slovakiassa. Nordecin liike­vaihto vuonna 2022 oli 310 miljoonaa euroa. Nordecin suurimpia omistajia ovat Harjavalta Oy ja Tirinom Oy.