Kuva: SRV

Kangasalan Lamminrahkan uusi koulukeskus on valmis

SRV:n rakentama Lamminrahkan koulukeskus on valmistunut Kangasalle. Elokuussa uudessa koulu­keskuksessa toimintansa käynnistävät päivä­kodin ja esiopetuksen ryhmät sekä perus­opetuksen luokat 1–6. Uusiin tiloihin mahtuu yhteensä lähes 800 lasta. Projektinjohto­urakkana toteutetun rakennuksen laajuus on noin 11 000 bruttoneliömetriä.

Kuva: SRV

Lamminrahka on uusi asuinalue Kangasalan ja Tampereen rajalla. Koulu­keskuksen rakennus­työt käynnistyivät marraskuussa 2021.

– Aikataulu oli loppua kohden tiukka, mutta luovutukset saatiin tehtyä aika­taulun mukaisesti. Meillä on ollut hyvät urakoitsijat, rakentajien vahvuus on keski­määrin ollut noin sata henkeä ja viime kesästä asti talo­tekniikan osuus noin 30–40 henkeä, SRV:n työmaa­päällikkö Timo Passi kertoo.

Kolmikerroksisen uudisrakennuksen kadun puolen julki­sivu on paikalla muurattua tiiltä, ja pihan puolen pinnoissa on puuta. Arkkitehti­suunnittelusta on vastannut Verstas Arkkitehdit Oy.

Rakennuksessa on viisi lohkoa omin sisäänkäynnein. Koulun toisessa kerroksessa on 1000 neliön liikunta­sali. Rakennuksen katolla on aurinko­keräimiä ja -paneeleja.

– Koulukeskuksella on A-luokan energiatodistus, ja sekä veden että energian käyttöä mittaroidaan. Rakentamisen aikainen työmaan jätteiden lajittelu­aste on läpi urakan ollut hyvää luokkaa, SRV:n projekti­päällikkö Mika Majaniemi toteaa.

Kangasalan kaupunki järjestää koulu­keskuksen tiloissa opetusta myös Tampereen puolella sijaitsevan Ojalan asuin­alueen 3.–6. luokkien lapsille. Yläkoulun rakentamista koulu­keskuksen yhteyteen suunnitellaan.