Kiinan kevytrankateräsrakentamisen markkinat ovat satojen miljoonien dollarien liiketoiminta. Vertexilla on arviolta yli 60 % markkinaosuus siellä käytettävissä ohjelmistoissa.

Tamperelainen Vertex kasvaa Kiinassa

Kiinan kevytrankateräsrakentamisen markkinat ovat satojen miljoonien dollarien liiketoiminta. Vertexilla on arviolta yli 60 % markkinaosuus siellä käytettävissä ohjelmistoissa.

– Kiina on tällä hetkellä selvästi nopeimmin kasvava markkinamme, kertoo Vertexin toimitusjohtaja Reijo Havonen.

Reijo Havonen

Vertex tekee yhteistyötä merkittävien kiinalaisten rullamuovainvalmistajien kanssa ja on siten onnistunut saavuttamaan markkinoita, joihin olisi muuten vaikea saada kontakteja.

– Kiinan kevytrankateräsrakentamisen markkinat ovat satojen miljoonien dollarien liiketoiminta ja Vertexilla on arviolta yli 60 % markkinaosuus siellä käytettävissä ohjelmistoissa. Jo muutamassa vuodessa Vertex on saavuttanut Kiinassa laajan asiakaskunnan, joilla on käytössään satoja lisenssejä, kertoo Reijo Havonen.

CFS (Cold Formed Steel) eli kylmämuovattu teräsrankarakenne on mittatarkka, luja ja kierrätettävä. Sitä käytetään Kiinassa rakennusten kantavien rakenteiden runkona esim. puun ja betonin sijasta. Rullamuovaus on tehokas ja edullinen tapa valmistaa kelalla olevasta teräsnauhasta rakennusprofiileja suurellakin tuotantonopeudella.

Kiinan markkinoista vastaa Vertexin Australian yksikkö. Australian pitkät kauppasuhteet ja hyvät yhteydet Kiinaan ovat olleet Vertexille eduksi. Uusi Guangzhoun toimisto keskittyy koulutukseen ja käyttäjätukeen. Vertex hakee parhaillaan lisää henkilöstöä niin kansainvälisiin yksiköihin kuin Suomen tuotekehitykseen.

Kasvua ajaa myös Kiinan suunnitelmatalous, jossa yhtenä tavoitteena rakennussektorilla on rankarakentamisen kasvattaminen. – Se lisää luonnollisesti meidän markkinapotentiaaliamme, toteaa Vertexin Australian johtaja Juho Suomalainen.