Portuksen LVI- ja sähkösuunnittelusta on vastannut Optiplan. Kuva: optiplan.fi

Sweco ostaa Optiplanin NCC:ltä

Portuksen LVI- ja sähkösuunnittelusta on vastannut Optiplan. Kuva: optiplan.fi

”Toivotan Optiplanin asiantuntijat lämpimästi tervetulleeksi osaksi Swecoa! Olen erittäin iloinen, että osaajajoukkomme täydentyy Optiplanin arkkitehdeillä sekä talotekniikan ja rakennetekniikan asiantuntijoilla. Me Swecolla uskomme kestävään kasvuun; asuntorakentamisen ja korjausrakentamisen suhdanteet näyttävät pitkällä tähtäimellä positiivisilta eritoten suurimmissa kasvukeskuksissa. Kestävän, energiatehokkaan asumisen ja kiinteistöjen suunnittelun edistäminen on meille Swecolla merkittävä asia”, sanoo Swecon maajohtaja Markku Varis.

Optiplanilla on yhteensä noin 150 asiantuntijaa Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa. Swecon mukaan Optiplanin kehittämät vähähiilisen ja resurssitehokkaan suunnittelun, energiatehokkuuden ja hankeideoinnin konseptit täydentävät Swecon olemassa olevaa osaamista kestävien kiinteistöjen suunnittelussa. Optiplanin liikevaihto vuonna 2019 oli 13 miljoonaa euroa.

”Uuden strategisen suunnan mukaisesti NCC haluaa Suomessa keskittyä kiinteistökehitykseen ja rakentamiseen. Samalla uskomme, että Optiplan pystyy paremmin kehittymään osana suurta kansainvälistä saman alan yritystä. Yhteistyömme Optiplanin ja Swecon kanssa jatkuu tiiviinä”, sanoo NCC:n maajohtaja Mika Soini.

Sweco on vahvistanut asuntosuunnitteluosaamista myös rakennuttamisen ja projektinjohdon saralla. Lokakuussa 2020 Sweco osti ryhmärakennuttamiseen ja kiinteistökehitykseen erikoistuneen Saraco D&M Oy:n osakekannan.