Arto ja Juhani Tammi helmikuussa Vaasaan avattavan Puuilon myymälän talotekniikkatiloissa.

Tammi Kiinteistötekniikka osaksi QMG:tä

Arto ja Juhani Tammi helmikuussa Vaasaan avattavan Puuilon myymälän talotekniikkatiloissa.

Vaasalainen Tammi Kiinteistötekniikka toimii Pohjanmaalla sekä rannikkoseudulla. LVI-urakoinnin lisäksi yhtiö tunnetaan sähkö-, automaatio- ja kylmäosaamisestaan. Asiakaskunnassa on teollisuutta, kauppa- ja liikekiinteistöjä sekä taloyhtiöitä ja julkisen sektorin kiinteistöjä. Yhtiön vuotuinen liikevaihto on noin 7 miljoonaa euroa, ja se työllistää 30 talotekniikka-ammattilaista. Henkilöstö jatkaa kaupan jälkeen vanhoina työntekijöinä.

– Asiakkainamme on sekä alueellisia että valtakunnallisia toimijoita. Kaupan avulla vahvistamme sekä resurssejamme ja maantieteellistä peittoamme palvella molempia. Osana QMG:ta meille tulee kiinnostavia mahdollisuuksia tarjota esimerkiksi automaatio- ja energiatehokkuuspalveluja laajemmalle kuin ennen, toimitusjohtaja Juhani Tammi kertoo.

Yhtiön omistajat Juhani Tammi ja Arto Tammi jatkavat tehtävissään ja tulevat QMG:n osakkaiksi. Yrittäjävetoinen henki yli sadan henkilöomistajan konsernissa sopii Tammen veljesten arvomaailmaan.

– QMG:n yrittäjävetoinen henki sopii Tammi Kiinteistötekniikan arvomaailmaan. QMG näkee talotekniikkaurakoinnin paikallisena liiketoimintana ja päätöksenteko on aidosti paikallista. Asiakas saa sitoutunutta palvelua ja päätökset nopeasti tutuilta henkilöltä. Siihen me uskomme, Juhani Tammi toteaa.

QMG on ostanut Pohjanmaalta Kokkolan LVIS-Palvelun vuonna 2018 ja pietarsaarelaisen ORS Servicen kesäkuussa 2020.

– Uskomme, että investoinnit rakentamiseen jatkuvat täällä, joten silmäilemme jatkossa erityisesti lakeuksien sähköurakoitsijoita, QMG:n Pohjois-Suomen aluejohtaja Heikki Kiiskiläsanoo.

– Konsernin strategia on kasvaa yritysostoilla ja luoda paikallisesti ja alueellisesti vahva valtakunnallinen organisaatio. Tammi Kiinteistötekniikan nuoret mutta kokeneet yrittäjät edustavat juuri sellaista ajattelua, joka istuu QMG:n kulttuuriin. Toivotamme Juhanin ja Arton henkilöstöineen lämpimästi tervetulleeksi konserniin, QMG-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen toteaa.