Vantaan Energian uusiutuvaa kaukolämpöä tehdään muun muassa sen jätevoimalassa. Kuva: vantaanenergia.fi

Suunto lämpenee uusiutuvilla

Urheilukellojen ja kompassien valmistaja Suunnon tilat Vantaan Tammistossa lämpenevät Vantaan Energian uusiutuvasti tuotetulla kaukolämmöllä.

Vantaan Energian uusiutuvaa kaukolämpöä tehdään muun muassa sen jätevoimalassa. Kuva: vantaanenergia.fi

Suunto on vuonna 1936 perustettu vantaalainen yritys, joka valmistaa muun muassa GPS-urheilukelloja, kompasseja ja sukellustietokoneita. Suunnon tuotteista 90 % valmistetaan Vantaan Tammistossa sijaitsevassa omassa tehtaassa. 

Suunto raportoi toimintansa hiilidioksidipäästöt vuosittain kansainvälisen GHG-standardin mukaan.

– Vantaan Energian Uusiolämmön valitseminen lämmitystuotteeksemme oli luonnollinen jatkumo yrityksemme vastuullisuustyössä. Olemme jo yli 10 vuoden ajan mitanneet ja vähentäneet päästöjämme. Tavoitteenamme on myös liittyä Science Based Targets -aloitteeseen hiilidioksidipäästöjemme vähentämiseksi. Science Based Targets -aloite tarjoaa yrityksille työkalun, jonka avulla ne voivat laatia ilmastotoimensa Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden mukaisesti. Haluamme olla vastuullinen yritys ja jälleenmyyjämme ja tuotteitamme käyttävät ihmiset ympäri maailmaa arvostavat pyrkimyksiämme, kertoo Suunnon vastuullisuudesta vastaava Heidi Heikkinen.

Vantaan Energia sanoo tuottavansa kaukolämmön tästä keväästä alkaen kivihiilettömästi ja fossiilittomasta vuonna 2026. Sen jälkeen tavoitteena on hiilinegatiivisuus vuonna 2030.

Vantaan Energian mukaan sen Uusiolämpö-tuote on 100-prosenttisesti uusiutuvaa energiaa, joka tuotetaan jätevoimalassa pääkaupunkiseudun asukkaiden sekajätteistä sekä Martinlaakson biovoimalassa, joka hyödyntää kotimaista metsäteollisuuden sivutuotteena syntyvää puuhaketta. 

– Vantaan Energian tuottama lämpö muuttuu vuosi vuodelta ilmastoystävällisemmäksi, mutta Uusiolämpö on yrityksille keino muuttaa lämmityksensä jo nyt kokonaan uusiutuvaksi, Vantaan Energian Energiapalveluliiketoiminnan myynti- ja asiakasratkaisut -tiimin vetäjä Tomi Myller toteaa.