APC Taxi Ramp

Suomen suurin hotelli Helsinki-Vantaan lentoasemalle

LAK Real Estate ja Skanska ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen vuonna 2024 Helsinki-Vantaan lentoasemalle avautuvan 700 huoneen hotellikokonaisuuden rakentamisesta. Investointi on 120 miljoonaa euroa.   Rakennustyöt käynnistyvät lokakuussa 2021. 

APC Taxi Ramp

Helsinki-Vantaan lentoasemalle terminaali 2:n yhteyteen vuonna 2024 valmistuva 13-kerroksinen kokonaisuus on Suomen suurin hotellihanke. Hankkeen kokonaisinvestointi on yli 120 miljoonaa euroa. 

– On todella innostavaa olla viemässä näin merkittävän kokoluokan hotellihanketta eteenpäin. Hotellin sijainti on ylivoimainen, ja se palvelee matkailijoiden lisäksi Aviapoliksen yrityksiä. Uskomme vahvasti Helsinki-Vantaan lentoaseman rooliin globaalin matkailun tärkeänä strategisena pisteenä, kertoo LAK:n toimitusjohtaja Ilkka Pitkänen.

Hotellin operaattoriksi on valittu Nordic Choice Hotels, joka tuo Helsinki-Vantaalle hankkeen myötä kaksi eri hotellikonseptia, jotka sisältävät viisi ravintolaa sekä spa- ja kuntosalitilat. Lisäksi hotellissa on kokous- ja konferenssipalvelut, ja sen kattokerrokseen tulee kaikille vierailijoille avoin Sky Bar.

– Kaksi konseptiamme tarjoaa lentoaseman käyttäjille uusia mahdollisuuksia majoituksensa räätälöintiin tai odotukset ylittävän konferenssikokemuksen tarjoamiseen. Odotan innolla kokonaisuuden avautumista vuonna 2024, kommentoi Nordic Choice Hotelsin omistaja Petter A. Stordalen.

Hotellille haetaan LEED Gold -sertifikaattia, ja työmaalle tavoitellaan 70 prosentin jätteen hyödyntämisastetta. Hankkeen pääsuunnittelijana toimii Arkkitehtitoimisto SARC ja urakoitsijana Skanska.