Tuomas Uusheimo, KEKSI Senaatti

Senaatti myi NREPille 2 toimistorakennusta Katajanokalta

Senaatti-kiinteistöt on tehnyt kiinteistökaupan  Helsingin Katajanokalla osoitteessa Kanavakatu 3 sijaitsevista toimistorakennuksista. Toimistorakennusten kokonaisuudesta vastaa jatkossa pohjoismainen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö NREP. Kauppahinta oli 12,1 miljoonaa euroa.

Tuomas Uusheimo, KEKSI Senaatti

Nykyisellään tyhjänä olevassa kohteessa toimi aikaisemmin ulkoministeriö, joka muutti uusiin Merikasarmin tiloihin vuoden 2021 alussa. Kohde myytiin voimassa olevalla asemakaavalla, joka mahdollistaa erilaisia käyttötarkoituksia. Toinen rakennuksista on suojeltu asemakaavassa merkinnällä sr ja se on kulttuurihistoriallisesti, rakennustaiteellisesti sekä kaupunkikuvallisesti arvokas.

– Katajanokalla sijaitsevat rakennukset ovat ajan saatossa muovautuneet omistajiensa tarpeiden mukaan. Ne ovat palvelleet niin varastoina kasvavan satamakaupungin sykkeessä kuin Suomen ulkopolitiikan kotipesänäkin. Olemme erittäin tyytyväisiä, että arvorakennukset saavat nyt uuden elämän, kun valtiolla ei ole enää tarvetta rakennuksille, sanoo kohteen myynnistä vastannut Senaatin myyntipäällikkö Jenna Kiukkonen.

Rakennusten uusi omistaja on NREPin hallinnoiman NREP Nordic Strategies FUND IV LP -rahaston omistama yhtiö NSF IV Fin NewCo 28 Oy.