SATOlle kaksikerroksisia puukerrostaloja Helsingin Mellunmäkeen

SATO rakennuttaa kuusi 2-kerroksista puurakenteista pienkerrostaloa Helsingin Mellunmäkeen. Rakennuksiin tulee 112 vuokra-asuntoa, ja lisäksi tehdään talousrakennuksia, joissa sijaitsevat irtaimistovarastot, kerhotila ja saunatilat. Urakoitsija on Lehto Asunnot. Rakentaminen on alkanut, valmista on toukokuussa 2022.

Pienkerrostalojen rakennusmateriaali kantavien rakenteiden ja julkisivun osalta on puu. 

− Rakennukset toteutetaan esivalmistetuista tilaelementeistä. Jokainen asunto koostuu yhdestä tai kahdesta tilaelementistä. Asennetut tilaelementit saadaan asennuspäivän päätteeksi säältä suojaan nostamalla päälle ennalta rakennettu valmis vesikattolohko, kertoo SATOn investoinneista vastaava liiketoimintajohtaja Arto Aalto.

− On ilo tehdä yhteistyötä SATOn kanssa puukerrostalorakentamisen parissa. Lehdon puukerrostalo edustaa modernia rakentamista, joka hyödyntää erittäin pitkälle kotimaista, teollista esivalmistusta. Se on ekologinen, kohtuuhintainen, laadukas ja perinteistä rakentamista nopeampi vaihtoehto. Asukkaille ja vuokralaisille puu tuo mukavuutta ja viihtyvyyttä, toteaa hankepäällikkö Antti Leinonen Lehdolta.

Talojen lämmönlähteenä on maalämpö, ja lisäksi kohteeseen tulee aurinkopaneelit. Asukkaiden käyttöön tulee yhteiskäyttöauto. Osassa autopaikkoja on mahdollisuus sähköauton lataukseen.