Kuva: Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy

Suojelupoliisille uudet tilat Helsingin Kaartinkaupunkiin 135 miljoonalla eurolla

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa Suojelupoliisille uudet toimitilat Helsingin Kaartinkaupunkiin Kaartin kortteliin. Uudisrakennus korvaa kaksi vanhaa rakennusta Fabianinkadulla. Uusi toimitila valmistuu vuoden 2024 lopulla, ja Suojelupoliisi muuttaa tiloihin 2025.

Kuva: Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy

Rakennustyöt käynnistyivät työmaan aitaamisella, ja seuraavaksi aloitetaan Fabianinkatu 2:ssa sijaitsevien toimistorakennusten purku, joka valmistuu heinäkuun 2022 loppuun mennessä. 

Suojelupoliisin toimitilahanke on Senaatin mukaan Suomen oloissa poikkeuksellinen ja ainutlaatuinen rakennuksen turvallisuuteen ja toiminnallisuuteen tehtävien ratkaisuiden vuoksi. Suunnittelua on tehty tiiviissä yhteistyössä Suojelupoliisin kanssa. Toimitilat tehdään mahdollisimman tehokkaiksi ja muunneltaviksi, jotta rakennusta voidaan käyttää mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen. 

Toimitilan ulkoasu perustuu vuonna 2017 järjestettyyn Kaartin korttelin kaupunkikuvalliseen ideakilpailuun, jonka tavoitteena oli löytää uudisrakennukselle ympäristöön sopiva ja kestävä kaupunkikuvallinen ratkaisu. Uudisrakennus kunnioittaa alueen kaupunkikuvaa ja esimerkiksi rakennuksen kerroskorkeus ei nouse nykyisestä. Pääsunnittelijana ja arkkitehtina toimi Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy.  

Rakennushanke toteutetaan Senaatin allianssimallilla, jonka Senaatti on kehittänyt erityisesti suurten ja vaativien rakennushankkeidensa toteuttamiseen. Allianssikumppanina ja pääurakoitsijana toimii SRV Rakennus Oy.  Hankkeen kustannusarvio on 135 miljoonaa euroa.