SRV rakentaa Okmeticin uuden tehtaan Vantaalle

SRV ja piikiekkojen valmistukseen erikoistunut Okmetic ovat allekirjoittaneet sopimuksen uuden tehdasrakennuksen toteuttamisesta Vantaan Koivuhakaan. Tavoitebudjetillisena projektinjohtourakkana toteutettavan hankkeen urakkasopimuksen arvo on noin 45 miljoonaa euroa. Hankkeen kokonaisarvo on noin 400 miljoonaa euroa.

– Yhteistoiminnallisten toteutusmallien käyttö teollisuuden rakennushankkeissa kasvaa selvästi, ja uskomme sen vakiintuvan vahvasti lähitulevaisuudessa. Olemme toteuttaneet vastaavalla urakkamallilla myös elintarvikealan tuotantolaitoksen Bama Fresh Cutsille Vantaalle, Woodspinin kuitutehtaan Jyväskylässä sekä Rauman telakka-alueen uuden monitoimihallin, SRV:n Toimitilat PKS -liiketoiminnan johtaja Jouni Forsman sanoo. 

Okmetic on maailman suurimpia piikiekkovalmistajia. Piikiekkoja käytetään elektronisten komponenttien valmistukseen. 

– Puolijohdeteollisuus edellyttää poikkeuksellista tarkkuutta ja toimivuutta rakennuksen ja utiliteettien osalta. Vaikeuskerrointa nostaa samalla tontilla keskeytyksettä jatkuva, ulkopuoliselle tärinälle herkkä piikiekkojen tuotanto nykyisessä tuotantolaitoksessa, Okmetic Oy:n toimitusjohtaja Kai Seikku kertoo.

Projektinjohtourakkaan sisältyy SRV:n omien aliurakoiden lisäksi myös Okmeticin erikseen tilaamien alistettujen sivu-urakoiden ja erillishankintojen koordinointia yhteensä noin 115 miljoonan euron edestä. Tehtaan kokonaisinvestointi on lähes 400 miljoonaa euroa.

Uudisrakennus on laajuudeltaan 42 500 bruttoneliömetriä, ja se rakennetaan nykyisen tehtaan viereen. Rakennustyöt käynnistetään välittömästi; SRV Infra on jo toteuttanut alueella paalutusurakan. Tehdastilat otetaan tuotantokäyttöön vuonna 2025.