Kuva: solnet.group/nl

Solnet ja H.G.Paloheimo kehittävät Etelä-Suomen suurinta aurinkopuistokokonaisuutta

Suomalainen sijoitusyhtiö H.G Paloheimo ja aurinkoenergia-alan yritys Solnet Group aloittavat aurinkopuistohankkeiden valmistelun Paloheimon omistamille maille Hausjärvellä, Tuusulassa ja Riihimäellä alueilla. 165 hehtaarin alueille suunnitellaan aurinkopuistoja, joiden yhteenlaskettu teho on noin 140 piikkimegawattia.

Kuva: solnet.group/nl

Investoinnin arvoksi ilmoitetaan jopa 100 miljoonaa euroa, ja hanke tullaan toteuttamaan kumppanimallilla. Hankkeessa valmistellaan aurinkopuistot Ready-to-build -vaiheeseen, jonka jälkeen aurinkopuistot rakennetaan Solnetin johdolla. 

Hankkeessa varmistetaan aurinkopuistojen rahoitus sekä etsitään tuotettavan aurinkosähkön ostajat. Osapuolet ovat myös sopineet optiosta lisätä uuden teknologian ratkaisuita sähköverkon tasapainottamiseen.

– On hienoa olla mukana kehittämässä Etelä-Suomen suurinta aurinkosähköpuistokokonaisuutta yhdessä Paloheimon kanssa. Etelä-Suomen alueen energian tarve on suuri ja kasvaa koko ajan, Solnet Groupin toimitusjohtaja Kaj Kangasmäki sanoo.

– Vihreä energia on erinomainen sijoitus tulevaisuuteen, ja näemme aurinkopuistojen kehittämisen tärkeänä osana Suomen energiatuotannon lisäämistä, H.G. Paloheimo Oy:n toimitusjohtaja Martti Paloheimo toteaa. Osapuolten mukaan projektin ensimmäiset osuudet valmistuvat vuoden 2024 aikana.