Havainnekuva: Lukkaroinen Arkkitehdit

Peab rakentaa oikeuspsykiatrian sairaalan Vaasaan

Peab toteuttaa Senaatti-kiinteistöille 48-paikkaisen oikeus­psykiatrian sairaalan rakentamisen Vaasaan. Urakka­summa on 26 miljoonaa euroa. Rakentaminen alkaa keväällä 2024.

Havainnekuva: Lukkaroinen Arkkitehdit

Urakka sisältää kaksikerroksisen 5500 neliön laajuisen uudis­rakennuksen rakentamisen. Uudis­rakennukseen sijoitetaan sairaalan kolme suljetuinta potilas­osastoa sekä monitoimi­sali, valmistus­keittiö ja henkilö­kunnan ruoka­sali. Työ käynnistyy vanhan sairaala­rakennuksen purkamisella uudisrakennuksen tieltä.

Kulttuurihistorialliselle Vanhan Vaasan sairaalan alueelle rakennettavan sairaala­rakennuksen suunnittelussa otetaan erityisesti huomioon turvallisuus­tekijät, sillä kyseessä on oikeus­psykiatrinen sairaala, jossa hoidetaan oikeus­psykiatrisia ja vaikea­hoitoisia psykiatrisia potilaita sekä tehdään mielentila­tutkimuksia. Suunnittelu perustuu arkki­tehtuuri­­kilpailun voittaneeseen Lukkaroinen Arkkitehdit Oy:n laatimaan ehdotukseen. Tavoitteena on arkki­tehtonisesti korkea­tasoinen ja tehokkaasti palveleva, viihtyisä hoito­ympäristö niin potilaille kuin henkilökunnallekin.

Kohde rakennetaan RTS-ympäristö­luokituksen mukaisesti, tavoitteena on neljä tähteä.

– Vanhan Vaasan sairaalan uudis­rakennus toteutetaan Senaatin allianssi­mallilla, jonka olemme kehittäneet erityisesti suurten ja vaativien hankkeiden toteuttamiseen, Senaatti-kiinteistöjen alue­päällikkö Marko Jalkanen sanoo.

– Urakka on meidän Pohjanmaan peabilaisille erittäin tärkeä, kun asunto­rakentamisen aloitukset ovat hyvin haastavia tässä markkina­tilanteessa, yksikön­johtaja Hannu Rajamäki Peabilta toteaa. Rakentaminen alkaa touko­kuussa 2024, ja kohde luovutetaan marraskuussa 2025.