m117-ilmakuva-helsinki-finland
Kuva: skanska.fi

Skanskan M117-toimistotalolle WELL-kultaa

Skanskan kehittämä ja rakentama M117-toimistotalo on saanut kultatason WELL-hyvinvointisertifikaatin. M117 sijaitsee Helsingissä Mannerheimintien ja Hakamäentien risteyksessä. Toimistotalo valmistui vuonna 2012, ja silloin se tunnettiin Manskun Rastina.

Kuva: skanska.fi

International WELL Building Instituten (IWBI) hallinnoima WELL-standardi on tutkimustietoon perustuva kiinteistöalan luokitus, jolla voidaan osoittaa, että käyttäjien hyvinvointi ja terveys on otettu huomioon.

Skanskan mukaan M117:n kultasertifikaattiin vaikuttivat ravintolapalvelut, ergonomiset kalusteet sekä liikkumiseen kannustaminen.

M117:n uudistuksissa vuonna 2020 aula sai oleskeluportaat kannustamaan portaiden käyttöön sekä lisäämään yhteisöllisyyttä. Myös sisäilmanlaatu on alueen vilkkaasta liikenteestä huolimatta Skanskan mukaan erinomainen tehokkaan ilmanvaihdon ja suodatuksen ansiosta.

– WELL-sertifiointi tukee yhdessä LEED-ympäristöluokituksen kanssa Skanskan kestävän kehityksen tavoitteita ja ohjaa meitä myös kehittämään toimitiloja yhä vahvemmin ihminen edellä. Työhyvinvointi on meille tärkeää ja teknisten ratkaisujen lisäksi haluamme luoda talon käyttäjille helpon ja terveellisemmän valinnan esimerkiksi ruoan ja liikkumisen suhteen, kertoo Skanska CDF Oy:n toimitusjohtaja Antti Säynätkari.

M117-toimistotalolla on myös platinatason LEED®-ympäristöluokitus. Aikansa parhaiden käytäntöjen mukaisesti suunniteltu ja toteutettu kiinteistö on edelleen energia- ja neliötehokas sekä nyt myös uudistuksen myötä hyvinvoiva ja terveellinen paikka työskennellä ja vierailla, Skanska toteaa.