Pukkila-Hires
Kuva: Arkkitehtitoimisto Haroma Partners

NCC rakentaa NREPille 526 vuokra-asuntoa Turun Pukkilaan

NCC on sopinut NREPin kanssa viiden kerrostalon ja 526 asunnon rakentamisesta Turun Pukkilaan. Hankkeen arvo on yhteensä noin 59 miljoonaa euroa.Urakkaan kuuluvat pysäköintihalli ja sen päälle tuleva piha-alue. Hankekokonaisuuden asunnot on suunnattu vuokrakäyttöön.

Kuva: Arkkitehtitoimisto Haroma Partners

Rakennettavalle kokonaisuudelle haetaan LEED Platinum -ympäristösertifikaattia. Pukkilan asuntokokonaisuudessa tavoitellaan A-energialuokitusta; energialähteinä on maalämpöä ja aurinkopaneeleja. Kohteen maarakennustyöt alkavat maaliskuussa, ja ensimmäinen kerrostaloista valmistuu tammikuussa 2024.

– NCC:llä viedään rakentamista kestävään ja hiilineutraaliin suuntaan. Tämä kunnianhimoinen, LEED Platinumia tavoitteleva hanke on yksi virstanpylväs tärkeällä matkalla. On hienoa päästä jatkamaan yhteistyötämme NREPin kanssa, jolla kestävä kehitys on myös vahvasti agendalla, NCC:n toimialajohtaja Esa Lehmusvuori toteaa.

– Olemme asettaneet kiinteistöportfoliollemme kunnianhimoiset ilmastotavoitteet ja Turkuun rakennettavat Juli Living -kodit tulevat olemaan hiilineutraaleja. Tavoitteiden saavuttaminen vaatii paljon myös yhteistyökumppaneiltamme. NCC hallitsee monimutkaiset rakennusprojektit ja jakaa näkemyksemme ilmaston kannalta kestävästä rakentamisesta, NREPin partneri ja johtaja Petri Valkama sanoo.