kuopion-kiuru-nakyma-parvekkeelta-visualisointi

Skanska rakentaa Puijonkuppeeta

Kuopion Hatsalaan nousevan Puijonkuppeen uuden asuinalueen rakentaminen on käynnistynyt; ensimmäiset kohteet valmistuvat ensi syksynä. Alueella oli aiemmin Savonia-ammattikorkeakoulun kampus, joka purettiin.

Puijonkuppeeseen tulee eri asumisen muotoja erilaisiin asumisen tarpeisiin ja elämänvaiheisiin. Keskusaukiolle toteutetaan vuonna 2023 asukkaiden yhteinen Kotipesä-korttelitalo.

Alueelle rakennetaan noin 20 kerrostaloa, joihin tulee noin 800 asuntoa sekä asumista palvelevaa liiketilaa.  

– Puijonkuppeen rakentaminen on käynnistynyt suunnitellusti nopealla tahdilla, ja kokonaisuudessaan sen arvioidaan valmistuvan vuonna 2030, kertoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

Neljä korttelia on nimetty vuodenaikojen mukaan.Nyt rakennetaan Kevättä ja Syksyä. Kevät-korttelipihassa on rakenteilla TA-Yhtiöille kaksi asuntokohdetta ja niitä palveleva pysäköintilaitos. Myös saman korttelin Skanska Kotien osakkeina myytävän As. Oy Kuopion Kiurun rakennustyöt ovat käynnissä.

Syksy-korttelipihassa Skanska rakentaa Hoivatilat Oyj:n omistukseen 90 asunnon hoivakodin. Syksyyn tulee myös Avain Asumisoikeus Oy:lle 71 asumisoikeusasunto, joiden rakennustyöt käynnistyvät toukokuussa. Maaliskuussa Syksyssä käynnistyy myös 437 autopaikkaa sisältävän pysäköintilaitoksen rakentaminen.