KYS_Psykiatruatalo
Kuva: KYS

Are urakoi KYS Psykiatriatalon talotekniikan

Kuopion yliopistollisen sairaalan kampusalueelle rakentuu vuosina 2022–2024 uusi Psykiatriatalo. Are vastaa uudisrakennuksen ilmanvaihto-, putki- ja sähkötöistä. Urakoiden arvo on noin yhdeksän miljoonaa euroa.

Kuva: KYS

Psykiatriatalo tulee yhdistämään kaikki Kuopion alueen erikoissairaanhoidon mielenterveyspalvelut saman katon alle. Rakennusprojekti kuuluu osaksi yliopistollisen sairaalan toimitiloja uudistavaa KYS Uudistuu -hanketta. Noin 16 000 bruttoneliömetrin kokoisen kokonaisprojektin kustannusarvio on arviolta 48 miljoonaa euroa.

– On hienoa, että Are pääsee antamaan vahvan teknisen osaamisensa ja tietotaitonsa KYS Psykiatriatalo -hankkeeseen, Aren aluejohtaja Aapo Toivainen kertoo.

Are on toteuttanut suuria taloteknisiä urakoita KYS:n uudistushankkeissa jo aiempinakin vuosina. Are on urakoinut muun muassa sairaalan uudisrakennusten, peruskorjausten ja laajennusten parissa.

– Lisäksi Aren kiinteistöpalveluilla on ollut yhtäjaksoinen puitesopimus jo vuodesta 2003 alkaen. Pitkä ja tuottava yhteistyömme KYS:n kanssa on luonut luottamusta molemmille osapuolille, Toivainen toteaa.