Oulun Ainolanpihan tummanpuhuvaa julkisivua elävöittää lämpimän oranssi tehosteväri. Kuva: PAVE Arkkitehdit Oy

Skanskalta uusi asuntokortteli Oulun keskustaan

Skanska toteuttaa uuden asuinkorttelin Oulun keskustaan. Kortteli sijoittuu Myllytullin kulttuuriympäristöön Oulun tuomiokirkon, vanhan Myllytullin koulun, Tiedekeskus Tietomaan korkean punatiilisen tornin ja Oulun taidemuseon lähelle.

Ensimmäisenä rakennetaan asunto-osakeyhtiö Ainolanpiha.

Oulun Ainolanpihan tummanpuhuvaa julkisivua elävöittää lämpimän oranssi tehosteväri. Kuva: PAVE Arkkitehdit Oy

”Omalle tontille rakentuvan Ainolanpihan rakentaminen alkaa arviolta lokakuussa”, kertoo hankekehitysjohtaja Jukka Harjunpää Skanskasta. Koko korttelille on tunnusomaista kattolinjan polveilevuus. Talon kerroskorkeus vaihtelee viidestä kuuteen. Asuntoja on 39.

Ainolanpihan julkisivun tummaa tiililaattaa piristää lämpimän oranssi koristeväri. Myös lasitettujen parvekkeiden pitsimäisesti rei’itettyjen suojapaneelien sijoittelu tuo rytmiä julkisivuun. Ulkonevat parvekkeet korostavat julkisivusta syntyvää kolmiulotteista vaikutelmaa. ”Tämä rakennus on valmistuessaan näyttävä ilmestys Oulun keskustan katukuvassa”, toteaa kohteen pääsuunnittelija, arkkitehti SAFA Pave Mikkonen PAVE Arkkitehdit Oy:stä.

Useimmilta Oulun Ainolanpihan parvekkeilta avautuvat näkymät korttelin ulkopuolelle. Kuva: PAVE Arkkitehdit Oy

Kun kortteli valmistuu, talojen väliin muodostuu sisäpiha, jonka puolella rakennusten julkisivujen väritys on vaalea. Muutamien asuntojen parvekkeet aukeavat puistomaiselle, katutasoon nähden korotetulle rauhalliselle ja viihtyisälle sisäpihalle, jossa on oleskelualueita, leikkipaikka ja puuistutuksia. Useimmilta parvekkeilta kuitenkin avautuvat näkymät korttelin ulkopuolelle, ja talon eteläisen kulmauksen asuntojen erikoisuutena ovat kulmaparvekkeet, jotka avautuvat kahteen eri suuntaan.

Ainolanpihan asunnot valmistuvat arviolta maaliskuussa 2021.