Kuva: Geberit Oy/Kati Laakso

LV-urakoitsijat kierrättivät muovia Itämeren hyväksi

Geberit Oy haastoi yhteistyökumppaninsa palauttamaan käyttövesiputkistojen asennuksesta kertyvien muovitulppien kierrätykseen. Kampanja toteutettiin yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa. Lahjoitettavalla summalla saadaan puhdistettua 25 000 kiloa levää pois Itämerestä.

Kuva: Geberit Oy/Kati Laakso

Geberit haastoi kierrätyskampanjassa urakoitsijoita palauttamaan muovitulppia, joita kertyy Mapress- ja Mepla-liittimien ja -putkien asennuksista. Tulpilla suojataan käyttövesiputkiston osia lialta ja pölyltä kuljetuksen ja varastoinnin aikana. Niiden tehtävä on varmistaa käyttöveden hygienia ja turvallisuus. Geberitin mukaan muovitulpat suojaavat myös liittimien O-renkaita vahingoittumiselta, mikä ehkäisee putkiston vuotoja.

Kierrätyskampanja toteutettiin 1.3.–31.5.2019. Keräyspisteitä oli yli sata LV-alan tukkumyyntiliikkeissä, kuten Onnisella, Dahl Suomella ja Ahlsellilla. Keräys sai urakoitsijoilta paljon myönteistä palautetta. Aktiivisimpia paikkakuntia olivat Lappeenranta, Jyväskylä, Kotka ja Ylitornio.

– Kierrätyskampanjalla halusimme muistuttaa asiakkaitamme siitä, että asennuksista kertyvät muovitulpat voi kierrättää. Ne ovat yleistä PE-LD-muovia, joten ne voi lajitella muiden muovipakkausten tavoin muovinkeräykseen. Kierrätystä pystyy siis jatkamaan helposti myös kampanjan jälkeen, kertoo Geberit Oy:n markkinointikoordinaattori Kati Laakso.

Geberit toteutti kampanjan yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa, joka tekee tuloksellista työtä Itämeren hyväksi. Säätiölle lahjoitetaan yhteistyön tuloksena summa, jolla saadaan puhdistettua 25 000 kiloa levää pois Itämerestä. Itämeri on yksi maailman saastuneimmista meristä. Sen vakavin ympäristöongelma on rehevöityminen, josta näkyvimpänä merkkinä ovat sinileväkukinnat.

– Viime sinileväkesä muistutti, että työtä Itämeren pelastamiseksi tarvitaan edelleen. Käynnissä olevissa Puhdas Itämeri -hankkeissamme keskitytään muun muassa maatalouden kuormituksen leikkaamiseen sekä meren sisäisen kuormituksen vähentämiseen. Tavoitteenamme on pelastaa Itämeri ja varmistaa puhtaat uima- ja veneilyvedet meille kaikille. Geberitin ja sen asiakkaiden tuki on arvokas apu työllemme, John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt sanoo.

Geberit on saniteettiteollisuuden eurooppalainen markkinajohtaja, joka on panostanut kestävään kehitykseen jo vuosikymmenien ajan esimerkiksi kehittämällä vettä säästäviä tuotteita, uusia logistiikkaratkaisuja ja energiatehokkaita tuotantolaitoksia. Geberitin IDO-tuotteita valmistava keramiikkatehdas Tammisaaressa täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Tehdas on yksi Euroopan nykyaikaisimmista keramiikkatehtaista, ja se täyttää ISO 9001-, ISO 14001- ja OHSAS 8001 -sertifikaattien tiukat vaatimukset.