Kuva: CC Real GmbH

Skanskalle Itiksen korjaus- ja uudistushankkeen ensimmäinen vaihe

Skanska ja kauppakeskus Itis ovat sopineet kauppakeskuksen vuoden kestävästä uudistuksesta, jonka tavoitteena on tilojen ja kävijäkokemuksen parantaminen. Samalla peruskorjataan käyttöikänsä päässä olevia rakenteita. Hanke käynnistyy lokakuun 2022 aikana.

Kuva: CC Real GmbH

Uudistus kohdistuu kauppakeskuksen bulevardin puoleiseen osaan, jossa toisen kerroksen etelänpuoleinen kauppakäytävä levennetään. Lattia- ja kattopinnat uusitaan, ja liukuportaisiin ja niiden paikkoihin tulee muutoksia. Bulevardin itäpäädyssä sijaitseva kattorakenne muutetaan lasikatoksi, ja pohjoinen sisäänkäynti Turunlinnantiellä peruskorjataan. Kokonaisuudessaan projekti kattaa noin 14 300 bruttoneliömetriä.

– Käynnistymässä oleva projekti on meille tärkeä, ja luotamme, että Skanskan laaja kokemus ja ammattitaito takaa projektin onnistumisen. Alkavan uudistuksen tavoitteena on vastata asiakkaiden tarpeisiin ei pelkästään nyt mutta myös tulevaisuudessa, Itiksen kauppakeskusjohtaja Christoffer Jansén kertoo.

– Töitä pyritään tekemään niin, että kauppakeskuksen työntekijöille ja kävijöille häiriö olisi mahdollisimman pieni. Tilat pysyvät auki koko projektin ajan turvallisuusnäkökulmat huomioiden, ja uudistuksen on määrä valmistua marraskuussa 2023, kertoo tulosyksikön johtaja Kimmo Annala Skanskalta.

Hankkeessa panostetaan energiatehokkuusratkaisuihin esimerkiksi valaistuksen ja vesikalusteiden osalta.

Skanska on toteuttanut kauppakeskuksessa uudistustöitä myös aiemmin. Vuonna 2018 valmistuneessa projektissa Itikseen rakennettiin elokuvateatteri sosiaali- ja toimistotiloineen sekä uudistettiin liiketiloja.