Kuva: Europinta Oy

Kuusamon uusi poliisiasema sisätyövaiheessa

Kuusamoon valmistuu vuoden loppuun mennessä uudistetun poliisitalokonseptin mukainen uusi poliisiasema Oulun poliisilaitoksen käyttöön. Toiminta uudella poliisiasemalla on tarkoitus aloittaa helmikuussa 2023.

Kuva: Europinta Oy

Uusi poliisiasema on täyden palvelun asema, johon sijoittuu poliisin lupapalvelu, valvonta- ja hälytystoiminta, rikostutkinta sekä poliisivankila. Kesällä 2021 aloitetut rakennustyöt jatkuvat vielä sisätilojen viimeistelytöillä vuoden 2022 loppuun asti.

– Uudisrakennuksen rakentaminen on edennyt aikataulussa, ja olemme pysyneet budjetissa, kertoo Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Juha Keränen.

Tilojen varustaminen, kalustaminen ja muutto alkavat vuoden 2023 alussa, ja arvion mukaan Oulun poliisilaitos pääsee avaamaan ovensa helmikuussa 2023.

– Oulun poliisilaitos on tyytyväinen Kuusamon uuden poliisiaseman valmistumisesta erityisesti Kuusamoon sijoitetun henkilökunnan puolesta, toteaa Oulun poliisilaitoksen ylikomisario Urpo Kössö.

Uusi poliisiasema sijoittuu Kuusamon keskustan läheisyyteen Rajavartiolaitoksen alueelle. Senaatti-kiinteistöjen mukaan sijoittuminen Rajavartiolaitoksen toimintojen läheisyyteen tuo merkittäviä synergiaetuja koulutus- ja kalustoyhteistyössä, erikoistilojen yhteiskäytössä, yhteispartioinnissa ja yhteisissä turvallisuusvaatimuksissa alueella.

Poliisitalo on suunniteltu uudistetun poliisitalokonseptin mukaan, ja siinä hyödynnetään pienemmille poliisiasemille suunniteltua modulaarista poliisitalomallia. Uudet tilat mahdollistavat myös tilojen muutokset tulevaisuudessa esimerkiksi työntekijöiden määrän muuttuessa nykyisestä noin 40 työntekijästä.

Uudisrakennuksen rakennuttajana toimii valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt ja pääurakoitsija on Europinta Oy. Poliisiaseman on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Uki-Arkkitehdit Oy. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 12,2 miljoonaa euroa.