Kaukomaalauksen referensseihin kuuluu Keski-Suomen uusi keskussairaala Sairaala Nova. Kaukomaalaus urakoi sairaalarakennuksen tasoitus- ja maalaustyöt sisätiloissa. Kuva: kaukomaalaus.fi

Ruotsalainen Layer Group laajentuu Suomeen ostamalla Kaukomaalauksen

Ruotsalainen pintapalveluja tarjoava yritysryhmä Layer Group tulee Suomen markkinoille ostamalla seinäjokelaisen Kaukomaalaus Oy:n.

Kaukomaalauksen referensseihin kuuluu Keski-Suomen uusi keskussairaala Sairaala Nova. Kaukomaalaus urakoi sairaalarakennuksen tasoitus- ja maalaustyöt sisätiloissa. Kuva: kaukomaalaus.fi

Noin 200 miljoonan euron liikevaihtoa tekevään Layer Groupiin kuuluu noin 50 yritystä. Layer Groupin omistajia ovat yrittäjät sekä sijoitusyritykset Litorina ja Bragnum Invest. 

Layer Groupin mukaan Kaukomaalauksen osto on alku konsernin laajenemiselle Ruotsin rajojen ulkopuolelle. Lisää yrityskauppoja on luvassa: Layer Groupin tavoitteena on kasvaa markkinajohtajaksi Suomessa.

Kaukomaalauksen perusti Kauko Turunen vuonna 1981. Seinäjoelta käsin seitsemällä alueella toimiva yritys tarjoaa maalausta, rappausta, julkisivujen saneerausta ja muita pintatöitä. Sen tärkeimpiä asiakkaita ovat valtakunnalliset rakennusliikkeet ja taloyhtiöt.

Kaukomaalauksen liikevaihto on 20 miljoonaa euroa, ja sillä on 250 työntekijää. 

Kauko Turunen jättää yrityskaupan myötä toimitusjohtajan paikan, mutta jatkaa vanhempana neuvonantajana Kaukomaalauksessa. Uusi toimitusjohtaja on Jari Mikkonen, jolla on 17 vuoden kokemus yhtiöstä.

– Olemme ylpeitä, että Kaukomaalaus päätti liittyä Layer Groupiin ja kehittää suomalaista markkinaa kanssamme ja että sen aiemmista omistajista tulee nyt Layer Groupin osaomistajia heidän sijoittaessaan kaupan yhteydessä Layer Groupiin. Kauko Turunen ja Kaukomaalauksen tiimi on rakentanut vakaan yhtiön, ja olemme iloisia, että kokenut ja yhtiön tulevaan menestykseen uskova Jari Mikkonen ottaa nyt ohjat toimitusjohtajana, sanoo Layer Groupin konsernijohtaja John Strand.

– Osaavan ja sitoutuneen henkilöstön, luotettavien yhteistyökumppaneiden ja skandinaavisen tietotaidon avulla pystymme kehittämään ja kasvattamaan liiketoimintaamme myös jatkossa sekä takaamaan edelleen, että laadulla on tekijänsä, kuten mottomme kuuluu, Kauko Turunen toteaa.