Skanska rakentaa Valkeakosken Sorrilan yhtenäiskoulun

Skanska ja Valkeakosken kaupunki ovat sopineet Sorrilan yhtenäiskoulun toteutuksesta. Hankkeeseen kuuluu myös kohteen talotekniikka. Työt alkavat vuoden 2023 alussa, ja uusi koulu valmistuu keväällä 2025. 

Sorrilan yhtenäiskouluun sijoittuvat Sorrilan koulun, Naakan, Leppälän, Sassin ja Tietolan oppilaat ja Sorrilan esiopetus. Henkilökuntaa koulussa on noin 120 ja oppilaita 850.

Sorrilan yhtenäiskoulu rakennetaan nykyisen koulurakennuksen paikalle.

Uudisrakennus yhdistetään yhdyskäytävällä tontilla sijaitsevaan pieneen kivikouluun, joka on rakennettu vuonna 1932. Lisäksi vuonna 1920 rakennettu vanha puukoulu jää paikalleen. 

Uuteen 9765-bruttoneliöiseen koulurakennukseen tulee opetustilojen, ruokalan ja henkilökunnan tilojen lisäksi myös liikuntasali.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 33 miljoonaa euroa, josta Skanskan urakan osuus noin 28 miljoonaa.

– Sorrilan yhtenäiskoululle tavoitellaan vaativaa neljän tähden RTS-ympäristöluokitusta. Tämä näkyy kohteessa muun muassa energiatehokkuusratkaisuissa sekä materiaalivalinnoissa. Uudet tilat tukevat sekä oppilaiden että henkilökunnan päivittäistä hyvinvointia, kertoo tulosyksikön johtaja Perttu Pitkälä Skanskasta.