Viikolla 51 ilmestyvä Projektiuutiset 6/2022 esittelee kattavasti Asunto Oy Töölön Kesäkadun. Kuva: Mikael Lindén

Yleisradion pääkonttorista kehittyi ainutlaatuinen asuinrakennus

Asunto Oy Töölön Kesäkatu Helsingissä on valmis. Yleisradion entinen vuonna 1968 valmistunut 23 000 neliön pääkonttori on remontoitu 146 asunnon kerrostaloksi. Kesäkadun uudistuksen toteutti Auratum Asunnot.

Viikolla 51 ilmestyvä Projektiuutiset 6/2022 esittelee kattavasti Asunto Oy Töölön Kesäkadun. Kuva: Mikael Lindén

– Alusta saakka ajatuksena oli tehdä Suomen hienoin asuinrakennus. Linja oli siis selkeä; tavoiteltiin parasta. Siksi Kesäkatu on nyt suomalaisittain ainutlaatuinen yhdistelmä luksusta ja yhteisöllisiä elementtejä. Kaikessa on tavoiteltu asumisen helppoutta, Auratum Asuntojen asuntopalvelujohtaja Minna Fontell sanoo.

Asukkaiden yhteiskäytössä on kylpylä, yhteiskäyttöauto, hotellimainen aula, verstas, kuntosali, autohalli, auton pesupaikka, lasten kuravaatteiden sekä koirien pesupaikat ja kabinetti. 

Rakennuksena Kesäkadusta tekee poikkeuksellisen sijainti, historia sekä koko. 

– Saneerauskohteena Kesäkatu oli yksi haastavimmista koskaan Suomessa toteutetuista asuntorakennuttamishankkeista. Iän vuoksi tarvittiin vaativia vahvistustöitä. Julkisivusta iso osa on suojeltu, joten uudistaminen oli millintarkkaa työtä. Ja nykyteknologian sovittaminen varttuneeseen runkoon on tietenkin aina vaativaa, Auratum Asuntojen aluejohtaja Janne Hietala toteaa.

Talon suunnitteli alun perin Kurt Simbergin arkkitehtitoimisto. Sisustusarkkitehtina toimi Leena Kolinen. Rakennuksessa on suojeltu aulan tilajako, porrashuoneet, julkisivun jäsentely ja Leena Kolisen suunnittelemat aulan valaisimet sekä nahkasohvat.

Peruskorjaushankkeen arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arkkitehtiryhmä A6 ja sisustusarkkitehtuurista Puroplan Oy:n Jaakko Puro. Korjaushankkeen pääurakoitsija oli Skanska Talonrakennus Oy.