Kuvakaappaus: vrt.fi

Sitowise osti VRT:n vedenalaisen kuntotutkimuksen liiketoiminnan

Sitowise on ostanut osan VRT Finland Oy:n liiketoiminnasta. Kauppa laajentaa Sitowisen palveluita siltojen ja taitorakenteiden vedenalaisten tutkimusten parissa.

Kuvakaappaus: vrt.fi

Sitowise osti VRT Finland Oy:n liiketoiminnan, joka kattaa 3D-rakennetarkastukset sekä 3D-datan käsittelyn ja hyödyntämisen veden ala- ja yläpuolisten rakenteiden kuntotutkimuksiin. 

– Kauppa tuo meille erityisasiantuntemusta ja alan huippukärkeä. Pääsemme laajentamaan vedenalaisten tutkimusten osaamista ja palvelutarjontaa siltojen ja taitorakenteiden tarkistuksessa, Sitowisen Infrarakenteiden elinkaaripalveluiden palvelupäällikkö Mikko Rauhanen sanoo.

– Siltojen ja taitorakenteiden elinkaaripalvelumme ottaa pitkän askeleen uuteen, kun pääsemme kehittämään laaja-alaisesti tutkimus-, suunnittelu- ja elinkaarenhallintaprosessia yhtenäisenä jatkumona myös vedenalaisten rakenteiden osalta, Rauhanen toteaa.

Laadukas ja tehokkaasti tuotettu data sekä sen käsittelykyky antavat tietoa rakenteiden kunnosta, joka Sitowisen mukaan vaikuttaa suoraan ylläpitokustannuksiin, toiminnan sujuvuuteen ja tulevaisuuden ennakointiin. Vedenalaisten rakenteiden tarkka ja kattava analysointi saavutetaan Sitowisen mukaan parhaiten hyödyntämällä georeferoitua keilaustekniikkaa yhdistettynä ammattitaitoiseen aineiston jatkokäsittelyyn.  

 VRT Finland Oy on vuonna 2010 Jyväskylässä perustettu teknologiayhtiö. Se tarjoaa ratkaisuja 3D-rakennetarkastuksiin ja 3D-datan hyödyntämiseen veden ala- ja yläpuolisten rakenteiden kunnon sekä pohjan olosuhteiden selvittämiseksi. Kaupan jälkeen VRT Finland Oy keskittyy satamatoimialan ohjelmistopalveluiden kehittämiseen. 

– 3D-aineiston käsittelyosaaminen on asiantuntijoillamme huippuluokkaa. Tuotamme maailman laadukkainta dataa veden alta, VRT Finland Oy:n toimitusjohtaja Kirsi Hänninen toteaa.  

– Tämä osaaminen pääsee kaupan myötä laajemmin hyödynnettäväksi ja molemmat yritykset pystyvät kehittämään omia vahvuuksiaan, Hänninen sanoo.