KONE ja pilvipalveluratkaisujen toimittaja Amazon Web Services (AWS) ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan AWS toimittaa KONEelle muun muassa esineiden internetiin ja analytiikkaan liittyvää osaamista.

KONE ja Amazon Web Services älyrakennusyhteistyöhön

KONE ja pilvipalveluratkaisujen toimittaja Amazon Web Services (AWS) ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan AWS toimittaa KONEelle muun muassa esineiden internetiin ja analytiikkaan liittyvää osaamista.

KONE ja AWS kehittävät yhdessä myös uusia teknologioita, jotka vahvistavat  KONEen verkkoon kytkettyjen palvelujen ja ratkaisujen skaalattavuutta ja suorituskykyä. KONEen mukaan uudet palvelut ja verkkoon liitettävyys voivat mullistaa hissien ja älykkäiden rakennusten roolin, jolloin arkkitehdit, rakennuttajat ja järjestelmäintegraattorit voivat tarjota koko rakennuksen kattavia digitaalisia palveluja. 

KONEen mukaan isännöitsijöille ja rakennusten omistajille tärkeää on helppo, tietoturvallinen liitettävyys olemassa oleviin järjestelmiin, jolloin palveluilla ja sovelluksilla voidaan luoda uusia kokemuksia ja parantaa ihmisten liikkumista. Hotelli voi esimerkiksi KONEen digitaalisen alustan avulla luoda personoidun kokemuksen vierailleen käyttämällä hississä yksilöllisesti valittua valaistusta, striimattua musiikkia ja sisältöä hissien medianäytöillä sekä robotteja hoitamaan huonepalvelua. 

Yhteistyö AWS:n kanssa tarkoittaa, myös, että KONE pystyy skaalaamaan ja räätälöimään palvelujaan entistä nopeammin ja tarjoamaan häiriötöntä palvelua eri alueilla ja vyöhykkeillä.

–Yhteistyön aloittaminen AWS:n kanssa on tärkeä välietappi, kun kehitämme uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja tarjoamme parempia ihmisten liikkumiseen liittyviä kokemuksia sekä asiakkaillemme että laitteidemme käyttäjille. Hissi- ja liukuporrasteollisuudessa alustan joustavuus ja kestävyys ovat tärkeitä ominaisuuksia, kuten myös kyky tarjota lisäarvopalveluja globaalissa mittakaavassa, toteaa KONEen teknologiajohtaja Maciej Kranz.

– Ryhdymme innolla innovoimaan yhdessä KONEen kanssa palveluja, joiden avulla asiakkaat kaikkialla maailmassa voivat AWS:n IoT-palveluja ja pilvi-infrastruktuuria käyttäen luoda ratkaisuja älyrakennuksiin, Amazon Web Servicesin IoT Connectivity and Control Services -yksikön johtaja, Michael MacKenzie sanoo.