Yksikönjohtajana jatkava Ponvian toimitusjohtaja Tuomo Järvenpää (oik.) ja A-Insinöörien toimialajohtaja Vesa Järvinen Helsingin Jätkäsaaressa Rokkiporkkana-sillalla. Ponvia vastasi Hyväntoivonpuiston taitorakenteiden suunnittelusta.

A-Insinöörit osti siltasuunnittelija Ponvian

A-Insinöörit on ostanut siltoihin sekä vesi- ja satamarakenteiden suunnitteluun erikoistuneen oululaisen Insinööritoimisto Ponvia Oy:n koko osakekannan. A-Insinöörien Oulun suunnittelu- ja konsulttiorganisaatio kasvaa samalla yli 160:een rakennetun ympäristön asiantuntijaan.

Yksikönjohtajana jatkava Ponvian toimitusjohtaja Tuomo Järvenpää (oik.) ja A-Insinöörien toimialajohtaja Vesa Järvinen Helsingin Jätkäsaaressa Rokkiporkkana-sillalla. Ponvia vastasi Hyväntoivonpuiston taitorakenteiden suunnittelusta.

Valtakunnallinen rakentamisen suunnittelu- ja konsulttiyhtiö A-Insinöörit on ostanut vuonna 2005 aloittaneen silta-, vesi- ja satamarakenteiden suunnittelijana tunnetun Insinööritoimisto Ponvia Oy:n osakekannan loppuosan. Enemmistöosuus Ponviasta siirtyi A-Insinööreille kesäkuun alussa yhdyskuntasuunnittelutoimisto Plaanaa koskeneen yrityskaupan yhteydessä.

20 asiantuntijaa Oulussa työllistävän ja 1,9 miljoonan euron liikevaihtoa tekevän Ponvian suunnittelutöihin lukeutuvat vuoden 2020 siltana palkittu Vekaransalmen silta (Sulkava) sekä vuoden ympäristörakenteena 2020 palkittu Jätkäsaaren Hyväntoivonpuisto (Helsinki).

– Ponvia on alalla arvostettu, laatuun sitoutunut suunnittelukumppani, jonka arvot ja osaaminen sopivat erinomaisesti A-Insinöörien asiakas- ja kasvutavoitteisiin. Vahvistamme edelleen kyvykkyyttämme palvella luottokumppanina suurissa ja vaativissa yhdyskuntasuunnittelun hankkeissa. Ponviasta saamme palvelutarjoomaamme myös uutta vesi- ja satamasuunnittelun erikoisosaamista, toimialajohtaja Vesa Järvinen sanoo.

– Yhdessä A-Insinöörien sekä jo aiemmin osaksi A-Insinöörejä liittyneen Plaanan alue-, liikenne-, tie-, katu-, ja ympäristösuunnittelijoiden kanssa voimme tarjota yhden katon alta kokonaisvaltaiset ratkaisut eri puolille Suomea, myös suuriin ja merkittäviin hankkeisiin, yksikönjohtajana jatkava Ponvian toimitusjohtaja Tuomo Järvenpää sanoo.

Ponvia jatkaa toimintaansa nykyisellä nimellään silta- ja vesirakenteiden suunnitteluyksikkönä osana A-Insinöörien yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelun toimialaa. Kaikki asiantuntijat jatkavat A-Insinööreissä vanhoina työntekijöinä, ja myös entiset omistajat pysyvät mukana toiminnassa.