Pirkkolahalli on otettu käyttöön

Pirkkolahalli on avannut ovensa heinäkuussa 2022. Pirkkolan liikuntapuiston palveluita täydentävä sisäliikuntahalli tarjoaa yhteensä 7400 neliötä liikuntatilaa Helsingin Keskuspuiston kupeessa. Jatke toimi Pirkkolan liikuntahalli Oy:n rakennuttaman, yksityisin varoin kansalaishankkeena toteutetun hallihankkeen KVR-urakoitsijana.

Pirkkolahallin arkkitehtuurista vastasi Siren Arkkitehdit Oy, joka on alun perin myös suunnitellut Pirkkolan Urheilupuiston. Halli noudattaa samaa muotokieltä kuin alueen 1950-luvulla rakennettu uimahalli.

– Ensimmäiset urakkaneuvottelut käytiin vuonna 2018, ja rakentamaan pääsimme vihdoin loppuvuodesta 2020. Ensimmäisistä urakkaneuvotteluista projektin aloittamiseen kuljettiin siis pitkä tie, mutta kahden vuoden odotusajan jälkeen pääsimme vihdoin tositoimiin. Olemme lopputulokseen hyvin tyytyväisiä. Halli istuu luontevasti Keskuspuiston maisemaan ja Pirkkolan liikuntapuiston ympäristöön. Pyrkimyksenämme oli rakentaa ympäröivää luontoa kunnioittaen, ja mielestäni onnistuimme tässä hyvin. Alueen muut käyttäjät antoivat rakentajille työrauhan. Myös naapuruston kanssa asiat sujuivat ongelmitta, kertoo Jatke Toimitilat Oy:n yksikönjohtaja Esa Rautanen.

– Pirkkolahalli tarjoaa lisää liikuntamahdollisuuksia alueen seuroille ja koululaisille, ennen kaikkea lapsille ja nuorille. On ollut hienoa olla mukana toteuttamassa hanketta, joka avaa turvalliset ja laadukkaat harrastetilat monelle niitä tarvitsevalle, Rautanen sanoo.

– Alun perin meillä oli tarkoituksena vuokrata joku vanha teollisuushalli ja muokata se liikuntakäyttöön. Sopivaa vain ei löytynyt.  Hurja urakkahan tämä on ollut, 10 000 neliön hallin toteuttaminen, mutta upea siitä tuli, kertoo hallin taustayhteisönä toimivan Lattiaa Liikkujille ry:n perustaja ja Pirkkolan liikuntahalli Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kirsi Eräkangas.