Mannerheimin koulu. Kuva: Fixcel

Parmaco ostaa teräskennorakentaja Fixcelin

Lainattavien puisten koulu- ja päiväkotirakennusten Parmaco Group Oy ostaa modulaariseen teräskennorakentamiseen erikoistuneen Fixcel Group Oy:n. 

Mannerheimin koulu. Kuva: Fixcel

Parmacon mukaan Fixcelin kehittämät teräskennorungot soveltuvat monikerrosrakentamiseen, ja ne ovat paloturvallisia ja kemikaalittomia. Fixcelin moduuleilla voidaan tehdä jopa 8-kerroksisia, pysyvään käyttöön tarkoitettuja rakennuksia nopeasti ja kustannustehokkaasti, Parmaco toteaa.

Fixcel työllistää noin 50 henkilöä talotehtaallaan Hämeenlinnassa ja pääkonttorillaan Helsingissä. Fixcel on rakentanut yli 30 000 neliömetriä julkisia tiloja, kuten Helsingissä sijaitsevan 8500 neliömetrin Maatullin koulun sekä Seinäjoen lastensairaalan. 

Parmacon mukaan Fixcelin rakennukset ovat kierrätettäviä.

– Olen erittäin iloinen voidessani toivottaa Fixcelin osaksi Parmaco-perhettä. Pystymme nyt tarjoamaan SOTE-asiakkaillemme entistä laajemman tuotevalikoiman. Teräskennorakenne avaa meille myös uudenlaisia mahdollisuuksia kansainvälistymiseen, koska teräs on esimerkiksi Keski-Euroopassa puuta yleisempi rakennusmateriaali, Parmaco Groupin vt. toimitusjohtaja Ari Lehtoranta sanoo.

– Näen juuri tehdyn kaupan erittäin merkittävänä askeleena Fixcelille ja sen teknologialle. Yhdistymisen myötä voimme palvella Parmacon laajaa asiakasverkostoa ja kiihdyttää kansainvälistymissuunnitelmiamme. Parmaco on todellinen edelläkävijä modulaarisella lainamarkkinalla ja meillä paljon opittavaa uudelta omistajaltamme. Olemme samalla varmoja, että pystymme rakennustemme uniikkien ominaisuuksien avulla tarjoamaan SOTE-sektorille entistäkin paremmin asiakkaidemme tarpeita palvelevia kokonaisratkaisuja. Tähtäämme siihen, että asiakkaamme voivat jatkossa kaikissa julkisissa tilatarpeissaan kääntyä meidän puoleemme, Fixcel Groupin toimitusjohtaja Pekka Inkinen toteaa.