Kuva: Fira

Fira ja SATO yhteistyöhön asuntojen korjaushankkeissa

Fira ja SATO ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen asuntokorjaushankkeiden kehittämiseksi. Fira ottaa asuntokorjauksien lisäksi vastuun hankekehityksen teknisestä johtamisesta. 

Kuva: Fira

SATOn mukaan sen asuntokanta mahdollistaa teollisen rakentamisen menetelmien hyödyntämisen, mikä tuo hankkeisiin lisää tehokkuutta. Firan tavoitteena on kaksinkertaistaa asuntokorjausten vuosivauhti 200 asunnosta jopa 400 asuntoon vuodessa.

− Pitkäaikainen haaveeni siitä, että rakennusalalle saataisiin luotua olosuhteet aitoon ja jatkuvaan parantamiseen tiiviissä yhteistyössä tilaajan kanssa, on nyt mahdollista SATOn ennakkoluulottoman ja tavoitteellisen ajattelun ansiosta. Rakennusalan palveluyhtiönä pyrimme kehittämään rakentamisen tuottavuutta nopeuttamalla hankkeiden läpivirtausta sekä parantamalla kustannustehokkuutta ja laatua, Firan asuntokorjausten linjajohtaja Sami Kokkonen sanoo.

− SATO peruskorjaa omistamiaan taloja elinkaariperiaatteiden mukaisesti. Vuosittain peruskorjaamme satoja vuokra-asuntoja, esimerkiksi viime vuonna peruskorjauksesta valmistui yhteensä 354 vuokra-asuntoa. Hankesuunnitteluvaiheessa luotujen skenaarioiden avulla etsimme sekä teknisesti että taloudellisesti parhaan mallin asuntokorjaushankkeiden toteutukseen, SATOn tekninen johtaja Jari Kanervo sanoo.

– Tiiviissä yhteistyössä Firan kanssa voimme merkittävästi parantaa peruskorjaushankkeiden tuottavuutta ja laatutasoa. SATOn tavoitteena peruskorjauksissa on asukastyytyväisyyden parantaminen sekä kiinteistöjen arvon nousu. Samalla pyrimme remontoitavissa kohteissa aina vähintään 30 %:n energiatehokkuuden parantamiseen, Kanervo kertoo.

Ensimmäisen sopimukseen kuuluvan korjaushankkeen suunnittelu Vantaan Martinlaaksossa on jo aloitettu.