Kuva: Senaatti-kiinteistöt

Senaaatti-kiinteistöt myi Laivastokatu 20:n yksityiselle

Kuva: Senaatti-kiinteistöt
Senaatti-kiinteistöt järjesti vuonna 2017 kohteen myymiseksi tarjouskilpailun ja myynnistä solmittiin uuden ostajan kanssa esisopimus samana vuonna. Nyt kaavamuutoksen vahvistuttua kiinteistökauppa päästiin viimeistelemään.  Aikaisemmin kohde oli merkitty asemakaavassa hallinto- ja virastorakennusten korttelialueeksi, mutta uusi lainvoimainen asemakaava mahdollistaa kohteen käytön asumiseen. Ainutlaatuisessa projektissa ja talossa toteutetaan pääsääntöisesti kolmen sukupolven voimin asuntoja rakennuttajien kodeiksi.

Myydyn kiinteistön pinta-ala on noin 1800 neliötä ja rakennuksen pinta-ala noin 2000 bruttoneliötä. Kohteen kauppahinta on noin 4,9 miljoonaa euroa.

”Tekemämme kiinteistökaupan myötä uusi omistaja pääsee aloittamaan muutostyöt kohteessa. On hienoa, että tämä kulttuurihistoriallisesti arvokas kohde, joka on ollut osa Katajanokkaa jo 1800-luvun lopulta asti, pääsee nyt uuteen käyttöön”, sanoo Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Leena Palokangas.

Rakennus valmistui 1800-luvun lopulla ja oli valmistuessaan osa Viaporin sotasatamaa. Venäjän vallan aikana Laivastokatu 20 palveli ainakin satamahallinnon rakennuksena. Suomen itsenäistyttyä sinne muutti Merivoimien esikunta, ja vuodesta 1983 vuoteen 2016 siellä toimi Suomenlahden merivartioston esikunta. Yksinkertaistettua uusrenessanssityyliä edustavassa rakennuksessa on kolme maanpäällistä kerrosta ja osittainen kellari. Kellaritiloissa on teknisiä- ja arkistotiloja sekä saunaosasto. Maanpäällisissä kerroksissa on toimistotilaa. Rakennuksessa on lisäksi matala ullakko ja kaksi parveketta Laivastokadulle päin.