Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti Q3: +22 %

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynnin arvo kasvoi heinä-syyskuussa 22,1 % verrattuna vastaavaan jaksoon vuotta aiemmin. Vuosimyynnin kumulatiivinen arvo oli syyskuun lopussa 994 miljoonaa euroa, mikä on 19 % suurempi kuin syyskuun lopussa viime vuonna. 

Kolmannen vuosineljänneksen kasvuprosentti ja myynnin 372 miljoonan euron arvo ovat suurempia kuin yhtenäkään vuosineljänneksenä aiemmin. 

–  Investointi kiinteistökohtaiseen aurinkosähköön on tullut kannattavammaksi paneelien hintojen laskun myötä, ja äskettäin on purettu lainsäädännön esteitä aurinkosähkön hyödyntämiselle. Lisäksi Venäjän hyökkäyssota nosti energiaomavaraisuuden hetkessä meilläkin kiireelliseksi tavoitteeksi, johon kotitaloudet ja yritykset pyrkivät juuri asennuttamalla aurinkosähköjärjestelmiä, Sähköteknisen kaupan liiton toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen sanoo.

Muhosen mukaan sähkötekninen ala on avaintoimija Suomen energiaitsenäisyyden ja huoltovarmuuden toteuttamisessa sekä ilmastonmuutoksen torjunnassa. 

– Kotitalousvähennyksen painottaminen energiaremontteihin olisi konkreettinen ohjauskeino kuluttajien ja taloyhtiöiden toimintaan. Tärkeintä on kaikkien kannalta varmistaa sähköalan koulutuksen laatu ja riittävyys, jotta energiaomavaraisuudelle on nyt ja jatkossa suunnittelijansa ja tekijänsä, Muhonen toteaa.

Sähköteknisen kaupan liitto ry (STK) edustaa sähköteknisten tuotteiden valmistajia, maahantuojia ja tukkuliikkeitä.