Kuva: Jaana Ahti-Virtanen

FinnBuildissa hyvä tunnelma, mutta kävijämäärä laski paljon

Suomen suurin rakennus- ja talotekniikka-alan tapahtuma FinnBuild kokosi alan ammattilaiset Helsingin Messukeskukseen 4.-6.10.2022.  Näytteilleasettajia oli yli 470 ja kävijöitä lähes 18 000. Edellisessä Finnbuildissa vuonna 2018 oli 25 253 kävijää. Ulkomaisia näytteilleasettajia oli nyt 14 maasta, vuonna 2018 maiden määrä oli 21.

Kuva: Jaana Ahti-Virtanen

– Vaikka rakennusalan toimintaympäristö on tällä hetkellä erittäin haasteellinen, oli tunnelma siitä huolimatta erittäin positiivinen ja saimme paljon myös uusia kävijöitä, mikä on erinomainen asia niin tapahtumalle kuin sen yrityksille, sanoo Jussi Kivikari Helsingin Messukeskuksesta. Gebwell Oy:n markkinointipäällikkö Saima Havukaisen ja Enervent Zehnder Oy:n myyntijohtaja Ronni Laaksosen mukaan messujen parasta antia olivat tapaamiset kasvotusten.

FinnBuildiin kuuluu aina monia järjestötapaamisia, seminaareja ja palkitsemisia. RIL antoi Vuoden nuori RILiläinen 2022 -tunnustuspalkinnon AFRY:n Maiju Lahtiselle, joka toimii kiertotalouden ja päästölaskennan asiantuntijana. Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL valitsi joensuulaisen Olli Ryhäsen Vuoden Nuori Rakennusmestari -palkinnon saajaksi. LVI-Naiset ry valitsi Vuoden 2022 LVI-Naiseksi Kangasalan Putkilämpö Oy:n toimitusjohtajan Virpi Rannikon.

Kuva: Jaana Ahti-Virtanen

Työturvallisuuskeskus, vakuutusyhtiö Fennia ja LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry antoivat Kultainen kypärä -työturvallisuuskilpailun voiton Assemblin Oy:lle sekä kunniamaininnan  Cervi Talotekniikka Oy:lle. Rakennuslehti palkitsi Tuusulaan rakennettavan lukio- ja kulttuuritalo Monion vuoden 2022 työmaana.

FinnBuild Highlights -tunnustuksen saaneista yhdeksästä tuotteesta 10 000 euron arvoisen erityismaininnan sai Hyperion Roboticsin 3D-printtausmikrotehdas, johon kuuluu robotti 3D-tulostusta varten, siilo, pumppu sekä ohjelmisto, jolla rakenteet suunnitellaan. Yrityksen mukaan teknologia mahdollistaa rakenteiden suunnittelun niin, että materiaalia säästyy jopa 75 % perinteisiin valettuihin betonirakenteisiin verrattuna.

Kuva: Jaana Ahti-Virtanen

RIL ry:n, Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry:n ja Messukeskuksen järjestämän opiskelijoille suunnatun SPAN-puusiltakilpailun esteettisimmän sillan
palkinnon sai Turun AMK:n Siltamaakarit. Kestävimmän sillan rakensivat Turun AMK:n Siltakeisarit. 

Aalto-yliopiston joukkue Vääntö sai erityismaininnan turvallisimman sillan suunnittelusta.

Seuraava FinnBuild järjestetään Helsingin Messukeskuksessa on 8.–10.10.2024.