Kuva: haaganartturi.fi

Puukerrostalo Etelä-Haagaan tilaelementeistä

Puurakentajat Group Oy täydennysrakentaa Helsingin Etelä-Haagaan puukerrostalon yhdessä Woodberg Oy:n kanssa. Nelikerroksisessa Asunto-osakeyhtiö Haagan Artturissa on 850 kerrosneliötä ja 11 asuntoa.

Kuva: haaganartturi.fi

Rakentaminen alkaa tehtaalla syksyllä 2022, ja alustava aikataulu kerrostalon valmistumiselle on syksy 2023. Kohde tehdään tilaelementeistä. Elementit tuotetaan Timberpoint Oy:n Loviisan-tehtaalla.

– Kaikki työvaiheet pystytään suorittamaan nopeasti, täsmällisesti ja tehokkaasti lämpimässä tehdashallissa. Samalla tehdashallissa kyetään entistä paremmin ottamaan huomioon työterveys ja -turvallisuus, kertoo hankekehityspäällikkö Tatu Teriö Puurakentajista.

A-energialuokan rakennus liitetään maalämpöön, ja lämpöä jaetaan vesikiertoisella lattialämmityksellä. 

– Toteutamme ekologisia ja laadukkaita, tehokkaasti hiiltä sitovia rakennuksia massiivipuusta, ilman höyrynsulkumuoveja. Kun perinteisin menetelmin rakennetun vastaavankokoisen kerrostalon päästöt ovat 156 tonnia CO2-ekv, tämän hankkeen runko sitoo noin 330 tonnia CO2-ekv. Tämä onnistuu vain massiivipuuratkaisulla, toteaa Puurakentajien toimitusjohtaja Mikko Leino.