Rockfonin akustiikkatuotteille Cradle to Cradle -sertifikaatteja

Akustisten ratkaisujen toimittaja Rockfon on saanut pronssi- ja hopeatason Cradle to Cradle v3.1 -sertifioinnit yli 90 prosentille sen Euroopassa valmistetuista tuotteista.

Rockfon sanoo pyrkivänsä jatkuvasti pienentämään päästöjään koko tuotanto- ja toimitusketjussa. Yrityksen akustiset paneelit valmistetaan basaltista tuotetusta kivivillasta. Rockfonin mukaan sen akustiikkapaneelit ovat kierrätettäviä ja uudelleenkäytettävissä suljetussa kierrossa. 

Cradle to Cradle -sertifikaatin myöntää yhdysvaltalainen Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Instituutti asettaa kansainväliset standardit tuotteiden turvallisuudelle, kierrätettävyydelle ja vastuulliselle tuottamiselle. Sertifioinnissa selvitetään tuotteen materiaalien turvallisuus ja kierrätettävyys sekä tuotteen valmistus uusiutuvaa energiaa käyttäen, vesivarantoja suojellen ja sosiaalista reiluutta noudattaen. Sertifikaattitasoja on viisi: perustaso, pronssi, hopea, kulta ja platina.  

– Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä toimitusketjun kumppaneidemme kanssa sertifikaatin saavuttamiseksi tuotteidemme ja prosessiemme tärkeimpien puolien osalta, kertoo Rockfonin kestävän kehityksen johtaja MagdaliniPsarra.

– Nyt voimme näyttää toteen sitoumuksemme kestävään kehitykseen Cradle to Cradle -sertifioiduilla tuotteillamme. Sertifiointi helpottaa myös asiakkaitamme heidän arvioidessaan tuotteidemme ympäristövaikutuksia. Niin arkkitehtien, rakentajien kuin urakoitsijoidenkin on entistä helpompi tehdä kestäviä valintoja akustisista ratkaisuista, Psarra toteaa.