Puupaneelien Siparila laajentaa toimintaansa Laukaaseen

Puisia sisä- ja ulkoverhoustuotteita valmistava Siparila Oy perustaa kuudennen tehtaan Suomeen ostamalla Jykia Oy:ltä 4000 neliön kiinteistön Laukaan Vihtavuoresta. Uudessa yksikössä valmistetaan ulkoverhoustuotteita.

Siparilan mukaan investoinnin arvo ensimmäisessä vaiheessa on yli 3 miljoonaa euroa. Se käsittää koneiden ja laitteiden lisäksi myös varastorakennuksien rakentamisen. Toiminta Laukaassa alkaa vuoden 2021 lopussa, ja ensimmäisenä toimintavuonna sen osuus yrityksen liikevaihdosta tulee olemaan noin 10 miljoonaa euroa.

Siparila tähtää 15–20 %:n vuosittaiseen kasvuun seuraavan kolmen vuoden aikana.

– Etsimme sopivia laajennussuuntia ympäri Suomea. Jykian yhteydenotto sai meidät pohtimaan sijoittumista Laukaaseen, ja lopulta kaikki palaset loksahtivat kohdilleen. Saimme tarkoituksiimme sopivan kiinteistön hyvältä etäisyydeltä suhteessa nykyisiin tiloihin Vaajakoskella. Tuotantoa tehdään Vaajakoskella, josta tuotteet kuljetetaan lopputyöstöä ja varastointia varten Laukaaseen, kertoo Siparilan toimitusjohtaja Juha Sojakka.

Vuonna 2003 aloittanut Siparila Oy työllistää 170 puualan ja pintakäsittelyn ammattilaista Vaajakoskella, Myllykoskella, Teuvalla, Parkanossa ja Kajaanissa. Siparilan liikevaihdon odotetaan olevan noin 55 miljoonaa euroa vuonna 2021.