Myyrmäen kirkon peruskorjaus alkaa ensi vuonna

Vantaalaisen Myyrmäen kirkon peruskorjauksen näkyvät korjaustoimenpiteet alkavat vuonna 2022. Kirkko on akateemikko Juha Leiviskän suunnittelema, ja se tunnetaan myös Valon kirkkona upean kirkkosalinsa ansiosta. Kirkko on ollut suljettuna sisäilmaongelmien vuoksi.

– Olen iloinen, että kirkon korjauksessa ollaan siirtymässä konkreettiseen vaiheeseen. Olemme pääsemässä kohti sitä, että Valon kirkko saadaan jälleen seurakunnan toiminnan keskukseksi, sanoo Vantaankosken kirkkoherra Hannu Pöntinen.

Peruskorjauksen tarkempi hankesuunnitelma tehdään syksyn 2021 aikana. Korjauksen ensimmäinen vaihe kestää noin vuoden. Silloin korjataan kirkon sisätilat, jotta seurakunnan toiminta pääsee alkamaan.

Myyrmäen kirkko sijaitsee Länsi-Vantaalla Vantaankosken seurakunnan alueella ja on sen pääkirkko.

Myyrmäen kirkko on valmistunut vuonna 1984. Se on yksi arkkitehti, akateemikko Juha Leiviskän päätöistä. Kirkossa vieraili usein arkkitehtejä ja opiskelijoita eri puolilta maailmaa, varsinkin Japanista.

– Peruskorjauksen suunnittelua tehdään tiiviissä yhteistyössä Juha Leiviskän kanssa, kertoo Vantaan seurakuntien kiinteistöjohtaja Timo Kraufvelin.

Korjaustoimenpiteille haetaan myös kaupungin ja Museoviraston hyväksynnät.