Havainnekuva puolustusvoimien työ- ja oppimisympäristökonseptin mukaisesta tuvasta. Kuva: senaatti.fi

Rissalan kasarmiin laajennus ja peruskorjaus

Puolustusvoimien kiinteistöistä vastaava Puolustuskiinteistöt käynnistää Siilinjärvellä laajennus- ja peruskorjaushankkeen, jossa Karjalan lennoston käytössä olevaan Rissalan kasarmiin rakennetaan laajennusosa ja peruskorjataan nykyinen kasarmirakennus. 

Havainnekuva puolustusvoimien työ- ja oppimisympäristökonseptin mukaisesta tuvasta. Kuva: senaatti.fi

Uusi laajennusosa on suunniteltu kokonaan majoituskäyttöön. Peruskorjattavaan kasarmiin tehdään varasto-, koulutus- ja huoltotiloja sekä majoitus- ja monikäyttötilaa. Kasarmin laajennusosan rakennustyöt on tarkoitus käynnistää syksyllä 2021. Kokonaisuus on valmis vuoden 2023 lopussa. 

Laajennus- ja peruskorjausinvestoinnin arvo on noin 16,3 miljoonaa euroa. 

Kasarmialueelle toteutetaan myös uusi huoltorakennus, johon sijoitetaan telttakuivaamo sekä muita varusteiden huoltoon liittyviä tiloja. Huoltorakennuksen rakentaminen aloitetaan kesäkuussa 2021, ja se valmistuu loppuvuodesta 2021. Sen budjetti on 1,2 miljoonaa euroa.

Rissalan kasarmirakennuksen kellaritiloissa on todettu sisäilmaan vaikuttavia ongelmia, ja tila on sen vuoksi pois käytöstä.  

Senaatti-kiinteistöjen ja Puolustusvoimien yhteistyössä kehittämän, vuonna 2018 valmistuneen konseptin mukaisesti henkilökohtaisten varusteiden kuivaustilat sijoitetaan erilleen majoituskerroksista ja maastokäytössä olevat teltat ja muut varusteet säilytetään eri rakennuksissa. Näin halutaan parantaa tilojen toimivuutta ja turvata sisäilman laatu.