Kuva: eypmcfinc.com

Ramboll osti yhdysvaltalaisen datakeskuskonsultin

Ramboll on ostanut yhdysvaltalaisen datakeskusten konsultointipalveluja tarjoavan EYP Mission Critical Facilities -yrityksen (EYPMCF).Kaupan myötä Rambollilla on yli sata datakeskuksiin erikoistunutta asiantuntijaa eri puolilla maailmaa. Datakeskusten konsultointipalveluiden osalta yrityksen liikevaihdon odotetaan saavuttavan 60 miljoonaa dollaria vuonna 2025.

Kuva: eypmcfinc.com

EYPMCF on toimittanut yli 20 vuoden ajan erikokoisia hankkeita yritys-, laitos-, kryptovaluutta-, colocation- ja hyperskaalan datakeskuksiin.

– Toivotamme EYPMCF:n asiantuntijat lämpimästi tervetulleiksi, sanoo Rambollin operatiivinen johtaja Michael Simmelsgaard

– Olemme tarjonneet asiantuntevaa ympäristöön, veteen, energiaan ja kiinteistöihin liittyvää palvelua datakeskuksille jo yli kahden vuosikymmenen ajan, mikä auttaa asiakkaitamme suunnittelemaan, rakentamaan sekä ylläpitämään ympäristö- ja energiatehokkaita ratkaisuja eri puolilla maailmaa. EYPMCF:n myötä saamme mukaan yrityksen, jolla on syvällistä teknistä osaamista mission critical -tiloista, Simmelsgaard toteaa.

– Rambollin kanssa saamme erinomaisen tilaisuuden laajentaa palveluitamme sekä nykyisille että uusille asiakkaille 35:ssä eri maassa. Ramboll on hyvin sitoutunut edistämään kestävää kehitystä, mikä vastaa omaa näkemystämme siitä, miten tärkeää yhteiskunnassamme on vähentää datakeskusten ympäristöjalanjälkeä, sanoo EYPMCF:n partneri Rick Einhorn.

Rambollin mukaan globaalin datan käytön ennustetaan jatkavan kasvua 25 %:n vuositasolla seuraavien vuosikymmenten ajan. Pelkästään Yhdysvalloissa datakeskukset kattavat jo noin prosentin maailman energiankäytöstä, tuottavat 2 % kasvihuonepäästöistä ja käyttävät 600 miljardia litraa vettä vuodessa. 

– Ilmastokriisi ja digitalisaatio ovat kaksi maailmaamme muovaavaa megatrendiä. Mitä enemmän käytämme, siirrämme ja tallennamme dataa, sen tärkeämpi on datakeskusten rooli energian kierrätysratkaisuiden tukemisessa. Luotettavana kestävän muutoksen kumppanina olemme sitoutuneita juurruttamaan kestävää kehitystä kaikkeen, mitä teemme asiakkaillemme. Tehtävänämme onkin varmistaa, että laitokset, jotka suunnittelemme, rakennamme ja ylläpidämme asiakkaillemme, ovat ympäristönsuojelukyvyiltään huippuluokkaa. Rambollissa teemme töitä sen eteen, että datakeskuksia on mahdollista ylläpitää 100 % uusiutuvalla energialla ja jätteettömästi, Michael Simmelsgaard sanoo.