Kuva: Arkkitehtitoimisto Kanttia2

Skanska rakentaa Premicolle 83 vuokra-asuntoa Kruunuvuorenrantaan

Skanska ja Premico Asuntorahasto II Ky ovat sopineet vuokra-asuntojen rakentamisesta Helsingin Kruunuvuorenrantaan. ARA-rahoitteisessa hankkeessa on kolme 5-kerroksista asuinrakennusta, joissa on yhteensä 83 asuntoa. Kokonaisuuteen kuuluu 350-neliöinen kivijalkaliiketila. 

Kuva: Arkkitehtitoimisto Kanttia2

Asunto Oy Helsingin Spektrin rakentaminen käynnistyy pian, ja valmista on keväällä 2024.

– Ensimmäistä yhteistä hankettamme Premicon kanssa on edistetty pitkään, ja olen iloinen, että pääsemme käynnistämään nyt rakennusvaiheen. Alueella olevat korkeat kaupunkikuvalliset tavoitteet näkyvät arkkitehtuurin lisäksi muun muassa valotaidekonseptina, joka korostaa meren- ja luonnonläheisyyttä, kertoo hankekehitysjohtaja Tuomas Vaarasalo Skanskasta.

– Kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen puute eteenkin Helsingissä on merkittävä ongelma, joka estää muun muassa työvoiman liikkumista ja hidastaa näin talouden kasvua. Olemme erittäin tyytyväisiä Skanskan kanssa tehtyyn kauppaan, joka tukee strategiaamme kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen suurimpana yksityisen sektorin rakennuttajana, Premicon investointijohtaja Samuel Tuomola toteaa.