KYS-Psykiatriatalo
Kuva: KYS

Rakennustoimisto K. Tervo Oy rakentaa Psykiatriatalon Kuopioon

Rakennustoimisto K. Tervo Oy on valittu Kuopion yliopistollisen sairaalan Psykiatriatalon pääurakoitsijaksi. 8-kerroksinen rakennus valmistuu keväällä 2024. Koko projektin kustannusarvio on 48 miljoonaa euroa, josta pääurakoitsijan osuus on 28 miljoonaa euroa.

KYS-Psykiatriatalo
Kuva: KYS

Valmistuttuaan 16 000 bruttoneliön Psykiatriatalo keskittää kaikki Kuopion alueen erikoissairaanhoidon mielenterveyspalvelut saman katon alle.

– Sairaalahanke on tärkeä Julkulan 50-luvulla rakennetun sairaalan tultua elinkaarensa päähän. Uudella Psykiatriatalolla saadaan myös psykiatrinen sairaanhoito yliopistollisen sairaalan ja muun sairaanhoidon yhteyteen, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin rakennuttaja Reino Pyy sanoo.

– Suurin huomioitava asia on se, että ympärillä on käytössä oleva sairaala. Tämä asettaa rakennustyölle omat vaatimuksensa ja erityispiirteensä, Rakennustoimisto K. Tervo Oy:n toimitusjohtaja Jussi Hämäläinen toteaa.

– Olemme toimineet Kuopion alueella nyt kolme vuotta, ja tämä on tähän mennessä suurin ja näkyvin hanke, jossa olemme pääurakoitsijana, Hämäläinen kertoo.

Psykiatriatalon hankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelijana toimii työyhteenliittymä Kontukoski Arkkitehdit Oy ja Raami Arkkitehdit Oy. Rakennesuunnittelija on Contria Oy ja LVIAS-suunnittelija Sweco Talotekniikka Oy.