Juhani Tammi (vas.), Harry Vesterkvist ja Heikki Kiiskilä. Kuva: Christoffer Björklund

QMG ostaa Vaasan Sähköpalvelun

Talotekniikkakonserni QMG ostaa liiketoimintakaupalla Vaasan Sähköpalvelun, joka yhdistyy konsernissa jo olevaan Tammi Kiinteistötekniikkaan.

Juhani Tammi (vas.), Harry Vesterkvist ja Heikki Kiiskilä. Kuva: Christoffer Björklund

Vaasan ja Pohjanmaan alueella vuodesta 1991 toiminut Vaasan Sähköpalvelu liittyy QMG-konsernissa Tammi Kiinteistötekniikkaan. Vaasan Sähköpalvelussa työskentelee 10 sähköurakoinnin ammattilaista, ja sen liikevaihto maaliskuussa 2022 päättyneellä tilikaudella oli 0,9 miljoonaa euroa. Kaupalla ei ole QMG:n mukaan vaikutuksia asiakasprojekteihin, ja henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä.

Vaasan Sähköpalvelua pitkään johtanut Harry Vesterkvist ottaa Tammessa sähköliiketoiminnan työpäällikön tehtävät sekä liittyy QMG:n emoyhtiön Nimlas Groupin omistajaohjelmaan. Juhani Tammi jatkaa Tammi Kiinteistötekniikan toimitusjohtajana.

– Vaasan Sähköpalvelu vahvistaa hienosti QMG:n tarjoomaa Pohjanmaalla. Yhtiön liiketoiminta jatkuu osana Tammi Kiinteistötekniikkaa, ja kasvattaa sen sähköurakoinnin kapasiteettia. Tämä kasvuloikka tuo meille myös monipuoliset edellytykset vastata Pohjanmaan hyvään kiinteistö- ja teollisuusinvestointien vireeseen, QMG:n Pohjois-Suomen aluejohtaja Heikki Kiiskilä toteaa.

QMG:n mukaan liiketoimintakaupan takana on Tammen liikevaihdon kasvu ja kasvava sähköurakointipalveluiden tarve.

– Vaasan Sähköpalvelu tunnetaan vahvana sähköurakoinnin ja turvatekniikan sekä uusien energiaratkaisujen osaajana. He tuovat meille lisää monipuolisia sähköurakoinnin ammattilaisia. Yhdessä pääsemme tarjoamaan laajempia kokonaisuuksia sekä LVI- ja energia- sekä sähköurakoinnin projekteissa, Juhani Tammi kertoo.

– Olemme vuosien varrella sähköistäneet niin teollisuutta, asuntorakentamista ja julkista sektoria, tehneet rakennusautomaatiota ja turvatekniikkaa. Nyt kasvava sarka on uusissa energiaratkaisuissa sähköautoille ja kiinteistöille. Olemme niissä pitkällä ja innostus on kova, Harry Vesterkvist toteaa.