Kuva: alti-systems.fi

QMG ostaa turkulaista kylmäosaamista

Talotekniikkakonserni QMG laajentaa palveluitaan Varsinais-Suomessa kylmätekniikan suunnittelulla ja urakoinnilla ostamalla Alti-Systemsin ja Ref-Engineeringin.

Kuva: alti-systems.fi

Timo Alanteen omistama urakointiyritys Alti-Systems Oy ja Alanteen sekä Miska Lehtisen omistama suunnittelutoimisto Ref-Engineering Oy toteuttavat kylmätekniikkaa muun muassa teollisuuden ja julkisen sektorin vaativiin tiloihin.

Vuonna 2021 Alti-Systemsin liikevaihto oli 1,5 miljoonaa euroa ja Ref Engineeringin 70 000 euroa. Yhtiöt työllistävät 10 ammattilaista. 

QMG muodosti kesällä 2021 pohjoismaisen talotekniikkakonsernin ruotsalaisen Sandbäckensin kanssa. Konsernilla on 140 suomalaista ja 70 ruotsalaista henkilöstöomistajaa. Myös Timo Alanne ja Miska Lehtinen tulevat konsernin osakkaiksi. 

Johan Löfgren, Miska Lehtinen ja Timo Alanne

– Alti-Systems on tunnettu vaativien kylmätekniikkaprojektien toteuttaja ja suunnitteluyhtiön perustaminen pari vuotta sitten kertoo työn ammattimaisuudesta. Caltolla on vahva asema teollisuuden, sairaaloiden ja liiketilojen talotekniikassa, joten täydennämme mainiosti toisiamme, QMG:n Länsi-Suomen aluejohtaja ja konserniin kuuluvan Calton toimitusjohtaja Johan Löfgren sanoo.

– Olemme kasvaneet tasaisesti, ja nyt teemme monipuolisesti vaativaa ammattikylmää. Toteutuneen yritysjärjestelyn avulla voimme vastata paremmin kasvavaan kysyntään. On hienoa päästä toteuttamaan QMG:n kasvutarinaa yhdessä Calton ammattilaisten kanssa, Timo Alanne kertoo.

– Vuodesta 2014 lähtien QMG on tehnyt yli 30 yritysostoa. Meitä kiinnostavat juuri tällaiset osaavat ja kannattavat yritykset. Keskustelemme jatkuvasti ympäri maata taitaviksi tiedettyjen ja eri palveluita edustavien talotekniikkayrittäjien kanssa, QMG-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen sanoo.