Rannikon Sähköpisteen toimitusjohtaja Riikka Pirttimaa, sähkötöiden johtaja Arto Pääkkö, QMG:n aluejohtaja Heikki Kiiskilä, Paikallis-Sähkön toimitusjohtaja Timo Keränen sekä Rannikon Sähköpisteen perustaja Risto Pirttimaa. Taustalla Rannikon Sähköpisteen sähköurakoima Pyhäjoen Saaren koulu. Kuva: Juha Sarkkinen

QMG ostaa Rannikon Sähköpisteen

Talotekniikkakonserni QMG ostaa Pyhäjoella ja Raahessa toimivan Rannikon Sähköpisteen. Kauppa on QMG:n mukaan osa sen strategista ohjelmaa vahvistaa sähköurakoinnin palveluita.

Quattro Mikenti Group (QMG) ostaa vuonna 1984 aloittaneen pyhäjokelaisen Rannikon Sähköpisteen liiketoiminnan ja yhdistää sen kajaanilaiseen tytäryhtiöönsä Paikallis-Sähköön.

Rannikon Sähköpisteen liikevaihto vuonna 2022 oli noin 1,6 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on 15 sähköammattilaista.

Paikallis-Sähkön liikevaihto on 20 miljoonaa euroa, ja sillä on 150 työntekijää.

Rannikon Sähköpisteen osakkaista Riikka Pirttimaa ja Arto Pääkkö liittyvät QMG:n emoyhtiön Nimlas Groupin omistajaohjelmaan.

– Rannikon Sähköpiste on erinomainen lisäys QMG:n Pohjois-Pohjanmaan tarjoomaan. Sillä on vakiintunut asiakas- ja kumppaniverkosto sekä osaava henkilöstö. Riikka Pirttimaan johdolla yhtiö on valmis tukemaan kasvutavoitteitamme ja tuo Paikallis-Sähkölle vahvan jalansija Raahen ja Pyhäjoen seudulla, QMG:n Pohjois-Suomen aluejohtaja Heikki Kiiskilä sanoo.

Kiiskilän mukaan viime aikojen muutokset rakentamisessa ja energiamarkkinoilla korostavat sähköosaamisen tärkeyttä Suomelle. Se heijastuu sähköurakointiin hyvinä työllisyysnäkyminä.

– Markkinoilla erottuu kaksi voimakasta ajuria, jotka nostavat sähköosaamisen arvoa. Ensimmäisenä ovat investoinnit vihreän siirtymän mukaisiin energiaratkaisuihin, sähköiseen liikenteeseen sekä energiatehokkuuteen. Toinen voimakas aalto tulee Pohjois-Suomen merkittävistä teollisuusinvestoinneista. Me haluamme olla niissä mukana, Kiiskilä toteaa.

– Työvoiman riittävyys on ollut pullonkaulana, kun on ollut paljon töitä yhtä aikaa meneillään. Olemme joutuneet kieltäytymään joistakin kiinnostavista hankkeista. Paikallis-Sähkön kautta takanamme ovat laajat resurssit, joten voimme tarjota myös entistä laajempia ja monipuolisempia projekteja, Riikka Pirttimaa sanoo.

Paikallis-Sähköllä on Kajaanin lisäksi toimipaikat muiden muassa Oulussa, Kuusamossa ja Kuopiossa.

– Rannikon Sähköpiste on meille tuttu yritys, ja arvostamme sen tekemää pitkäjänteistä työtä. Saamme lisää kovia ammattilaisia joukkueeseemme tärkeälle alueelle. Uskon, että Paikallis-Sähkön monipuolinen palveluvalikoima kiinnostaa Rannikon Sähköpisteen asiakkaita, Paikallis-Sähkön toimitusjohtaja Timo Keränen toteaa.