Projektiuutiset 2/2023

Lue näköislehti

Kun on paljon kansallisia, kansainvälisiä ja planetaarisia ongelmia, uutisvirtaan ja some-keskusteluun mahtuu hyvin vähän mitään positiivista, mikä tekee elämästä turhankin raskasta. Siksi on aina välillä tarpeellista listata asioita, jotka ovat omassa elämässä ja yhteiskunnassa hyvin. 

Tämä Projektiuutisten numero on hyvä uutinen. 104 sivua printattua asiaa hankkeista, joihin on koottu suuri määrä osaamista ja ymmärrystä hyvästä rakennetusta ympäristöstä ja jotka on viety maaliin, vaikka pandemia ja sota ovat vaikuttaneet etenemiseen monin tavoin. Helsinki, Vantaa, Espoo, Järvenpää, Tampere, Oulu ja Rovaniemi. Toimi- ja liiketiloja, voimalaitos, koulu ja sairaala. Uudis- ja korjausrakentamista.

Kiinteistö- ja rakennusalalla on epävarmuutta, joka vaikuttaa hankkeiden aloituspäätöksiin, mutta markkinan virkistymistä voisi olla odotettavissa vuoden loppupuolella. Kaikki ei nytkään ole pysähdyksissä. Joka päivä alalta saadaan uutisia, joissa tavoitteet on asetettu tulevaan kasvuun. Yrityskauppoja, rakentamista, korjaamista, tutkimista, kehittämistä, avoimia työpaikkoja ja nimitysuutisia. 

Esimerkkejä hyvistä uutisista: Linjateräs laajentaa toimitilojaan Tampereella, turkulainen SN-Yhtiö on avannut myymälän Tampereelle, ja helsinkiläinen Boost Brotherskin avaa uuden toimipisteen sinne. Myös Projektiuutisia julkaiseva espoolainen RPT Byggfakta Oy perustaa uuden toimipisteen Tampereelle. Tampereelle näkyy kuuluvan hyvää. 

Lisää hyviä uutisia: Kesko investoi 300 miljoonaa euroa 85 000 neliömetrin kokoiseen logistiikkakeskukseen Hyvinkäällä. Makitalle tulee 24 000 neliön ja Alfaroc Logisticsille 38 000 neliön logistiikkatilat Tuusulaan. Tavaroiden kuljetus ja varastointi voi hyvin.

Hyviä aluerakentamisuutisia: Kupittaan kärjen hankesuunnittelu alkaa Turussa, Oulun Välivainion Galaksin rakentaminen on lähdössä toteutukseen, Helsingin Keski-Pasilaan sekä Espoon Keilaniemeen suunnitellaan tornirakennusten kokonaisuuksia.  

Kun tämä lehti meni painoon, ei vielä tiedetty, millaisen hallituksen Suomi saa. Hyvä uutinen olisi, että ministerit saadaan nimitettyä pian ja toiminta-ympäristölle alkaa hahmottua raamit seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Vakaus on hyvä pohja kasvulle.

Jaana Ahti-Virtanen
päätoimittaja