Projektiuutiset 6/2022

Lue näköislehti

Teemme Projektiuutisia teille, kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijat. Haluamme tehdä ammattilehteä, josta on iloa ja hyötyä työssä ja joka houkuttelee lukemaan, eli paljon ajankohtaista ja monipuolista asiaa tyylikkäässä paketissa.

Saamme palautetta pitkin vuotta, kiitos siitä. Lisäksi teemme vuosittain lukijakyselyn verkossa. Viimeisin kysely tehtiin, kun tämän syksyn numero 4 oli ilmestynyt. Se oli se lehti, jossa oli 128 sivua ja kannessa Siltasairaalan silta. Kyselyn perusteella lukijatyytyväisyys on entisellä korkealla tasollaan. 

Vastausten perusteella pelkän verkkolehden lukijoiden määrä on lisääntynyt, mutta edelleen paperilehden tai paperi- ja verkkolehden yhdistelmää lukevien osuus on selvästi suurin.  

Kyselyyn vastanneista 55 % kertoo lukevansa yhtä numeroa useammin kuin kerran, ja 58 % on suositellut Projektiuutisissa ollutta artikkelia muille. Vastaajista 32 % kertoo, että heidän lehteään lukee 1–2 muuta henkilöä, ja 24 %:n mukaan muita lukijoita on vähintään kolme numeroa kohden. Varovaisimmankin arvion mukaan jokainen Projektiuutisten numero tavoittaa yli 21 000 henkilöä, kun lehden painos on 12 000. 

Lehden ulkoasua pitää miellyttävänä 89 % vastaajista. Numeron 4/2022 kannesta piti 93 %. Usea vastaaja kiitti vapaassa palautteessa lehden korkea-laatuista kuvitusta. Lehden ilmestymistiheys, kuusi kertaa vuodessa, on sopiva 93 %:n mielestä. Kussakin lehdessä esitellään kahdeksan merkittävää rakennushanketta. Hankkeiden määrä on sopiva 91 %:n mielestä. Enemmän hanke-esittelyjä haluaisi 5 % ja vähemmän 4 % vastaajista. 

Numeron 4/2022:n kolme mielenkiintoisinta artikkelia vastaajien mielestä olivat laaja Siltasairaala-kokonaisuus, kiinteistökehityshanke Scandic Helsinki Hub -hotelli sekä teema-artikkelina ollut tulevaisuuden toimistotiloja koskeva teksti. Rakennustyypeistä vastaajia kiinnostavat eniten koulut, asuinrakennukset, toimistorakennukset ja hotellit. Infrahankkeiden esittelyjä toivotaan lisää. 

Koska Projektiuutiset ei ole minkään järjestön lehti, sisällöntuotanto, painatus ja postitus katetaan ilmoitusmyynnillä. Lukijakyselyyn vastanneista 88 % pitää lehdessä olevien ilmoitusten määrää sopivana ja 63 % kertoo, että ilmoitukset ovat mielenkiintoisia tai oman työn kannalta tärkeitä. 

Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille, joista kolme onnekkainta sai arvonnassa lahjakortin. Kaikkien vastaukset luetaan, otetaan huomioon ja pidetään mielessä. Moitteet ja muutostoiveet ovat erityisen tärkeitä lehden kehityksen kannalta. Mutta on kyllä mukava lukea myötäsukaisiakin viestejä: ”Kiitos objektiivisuudesta”, ”Kiitos suomalaisen rakentamisen monipuolisesta esittelemisestä”. Siihen me pyrimme ensi vuonnakin. 

Jaana Ahti-Virtanen
päätoimittaja